Köroğlu Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Ferit Atalay uzun süredir yapılması beklenen Adliye Sarayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve projenin hazır beklediğini söyledi. Temellerin atılması için gerekli olan teknik çalışmaların ve ihale sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Atalay, Baharda yeni Bolu Adliyesi binasının temelinin atılmasını umuyorum. Ufak tefek gecikmeler olursa bu idari gecikmelerdir, yer kesinleşmiştir, proje kesinleşmiştir. Projenin hazırlık çalışmaları ve ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor” dedi.
Uzun bir süreç geçiren Bolu Adliye Sarayı'nın tam yeri kesinleşti, projesi hazırlandı ve artık temelleri atılsın diye beklenirken bu kez de bürokratik işlemlerin ağır ilerlemesi nedeniyle yeni bir bekleme sürecine girildi.
HERŞEY TAMAM…
Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, Adliye Sarayı'nın eski otobüs terminalinin olduğu yere yapılmasının kesinleştiğini hatta projenin de biterek yapıma hazır hale geldiğini ifade etti. Atalay, Adliye Sarayı projesi bitti. Eski garajın yerine yapılacağı kesinleşti. Projemiz çok iyi oldu. Bolu'nun önümüzdeki 50 yılına hizmet verebilecek. Otoparkıyla, sosyal alanları ve sosyal donatılarıyla birlikte güzel bir adliye projesi bitti.”
TEKNİK VE İHALE HAZIRLIKLARI ZAMAN ALACAK
Şuan teknik hesaplama çalışmalarının yapıldığını belirten Atalay, bu sürecin 3 ay devam edeceğini ifade etti. Atalay Şuanda hesapları yapılıyor; statiği, betonarmesi, demiri vesaire teknik hesapları yapılıyor. Bu sürecin yaklaşık 3 ay alacağını tahmin ediyorum. Bu sürecin ardından ihale hazırlıkları başlayacak. Tahmini olarak söylüyorum baharda yeni Bolu Adliyesi binasının temelinin atılmasını umuyorum. Ufak tefek gecikmeler olursa bu idari gecikmelerdir, yer kesinleşmiştir, proje kesinleşmiştir. Projenin hazırlık çalışmaları ve ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
VEKİLLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Sürecin ilerlemesi ve çalışmaların hız kazanması için şimdi ikisi hukukçu olan 3 Bolu milletvekiline Ankara'da işlemleri hızlandırmaları için iş düşüyor. Bolu vekilleri böylece paralel zamanlarda aynı süreci yaşayan diğer illerde Adliye binaları yapılarak hizmete açıldığı halde Bolu'da hala temeli atılamayan Adliye Sarayı'nın da bir an önce Bolu'ya kazandırılmasını sağlamış olacak.