Kırgızistan Osh Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samagan Mirzaibraimov, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi'nde ‘Bağımsızlık Sonrası Orta Asya Ülkelerinde İslâm-Kırgızistan Örneği' konulu konferans verdi. Konferansa, konuk akademisyenler Doç. Dr. İbrahim Polotov ve Doç. Dr. Makhira Mirzaeva'nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Orta Asya'daki dini yapılanmalar ve Kırgızistan'da din alanında yapılan iyileştirmeleri anlatan Prof. Dr. Mirzaibraimov, Kırgızistan, dini inançlar konusunda özgürlükçü bir ülke. Sovyet döneminde 50 tane mescit vardı -biz camilere mescit diyoruz- şu anda 2 bin 500 civarında mescit var. Kırgızistan'ın her köyüne giderken yolların kenarında mutlaka bir mescit görürsünüz. Bu iyi bir gelişmedir.” diye konuştu.

Konferansın sonunda söz alan Prof. Dr. Mehmet Bahar, Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun'la Kırgızistan'a gittiklerinde ailelerini ve akrabalarını ziyaret eder gibi hissettiklerini ifade ederek, konuk akademisyenleri üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu da Prof. Dr. Mirzaibraimov'a teşekkür plaketi takdim etti. Haber Merkezi