Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi kurucu dekanı Prof.Dr.Cağfer Karadaş, üç yıllık görev süresinin sonunda AİBÜ'ye veda etti. Karadaş, Fakültemizi gönül birliği ile kurduk. İnşallah bu birliktelikle yoluna başarıyla devam edecek.”dedi.

Prof.Dr.Cağfer Karadaş'ın vedası dolayısıyla onuruna İlahiyat Fakültesi tarafından verilen veda yemeğine Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Mustafa Gencer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Veda yemeğinde bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr.Hayri Coşkun, 2012'den 2015'e İlahiyat Fakültesinin geldiği başarılı noktada Prof.Dr.Cağfer Karadaş'ın gayretli çalışmaları olduğunu ifade ederek, Geriye dönüp de bugüne kadar gelen süreç içinde hafızamızı tazeleyelim. Fakültemiz gündemde yoktu derken 2011'in sonunda kuruldu. 2012'de dekan hocamız atandı. Atandığı zaman bu çok önemli fakültede ne bir sandalyesi vardı ne bir masası vardı. Böyle bir noktadan başladı. Daha o yıl çok kısa bir süre içinde hem öğrenci almada hem fakülteye öğretim üyesi kazandırmada çok yoğun bir çaba ve gayretle işe başladı. Ve tabii Ali Ericek'in büyük yardım ve desteğiyle de fakültenin fiziki mekan haline dönüştürülmesi, fakültenin kurulması ve bugünlere gelmesinde çok önemli bir fonksiyon gördü. Hem Hocamıza hem Ali Ericek büyüğümüze bu vesileyle şükranlarımı arz etmek istiyorum.” dedi.

“Fakültemiz, Türkiye'de İlahiyat fakülteleri arasında tercihte 10.Sırada”

İlahiyat fakültesinin fiziki mekanıyla, çevresiyle, öğretim üyesi kadrosu ve öğrenci kalitesiyle kısa sürede çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, şöyle devam etti: Sayın hocamız bugün bize yönetim kurulunda bu konuda çok güzel bilgiler paylaştı. Bugün fakültemiz, Türkiye'de tercih edilen 10. İlahiyat fakültesi pozisyonunda ve bu haliyle de birçok eski ilahiyat fakültesini de geçmiş durumda. Asıl önemlisi hem fakültemiz hem de bizatihi sayın hocamızın kendisi, üniversiteyle şehrin bir araya gelmesinde büyük katkıları oldu. Bugün burada da bunu görmekteyiz. Üniversite-şehir bütünleşmesinin en güzel örneğini şu anda yaşamaktayız. İlahiyat fakültemizin bu misyonuyla aha güzel işler yapacağına inanıyoruz. İlahiyat Fakültesini kurmak kolay olmadı. Ben hocama, bu vesileyle şunu söylüyorum: Bu üniversite hocamın üniversitesi, başımızın üstünde yeri var. ve bundan sonraki yapacağı çalışmalarda ve hayatında kendisine sağlık ve afiyetler diliyorum. Yolu açık olsun.”

Akşemseddin İslami İlimler Uygulama Araştırma Merkezi

Konuşmasında İlahiyat Fakültesi caminin bu yıl içinde bitirilerek açılacağını da ifade eden Rektör Coşkun, İlahiyat Fakültesi camimiz inşallah bu sene içinde açılacak, ben bu vesileyle hocamızdan caminin açılışında bulunmasını istiyorum. 4 katlı caminin alt katında YÖK'ten yeni tasdik olan bir merkez faaliyet gösterecek. Merkezimizin adı, Akşemseddin İslami İlimler Uygulama Araştırma Merkezi, yakın zamanda da yönetmeliği yayınlanmak suretiyle bu merkez faaliyete başlayacak. Hocamızın bu merkez için düşündüğü planları uygulamaya koyacağız.”dedi.

“Rektörümüzün Manevi Desteği, Benim için Daha Kıymetli”

Veda yemeğinde duygulu bir konuşma yapan Prof.Dr. Cağfer Karadaş, Düzenlenen programın kendisini çok mesut ettiğini ve duygulandığını belirtti. Karadaş, şöyle devam etti: Yüce Allah'a hamd ediyorum.Şöyle dua ediyorum: Bugün bu birliktelikte olduğu gibi inşallah cennette buluşuruz. Bu teveccühünüze layık mıyım bilmiyorum. Ama doğrusu duygulandım. 3 yıl hep birlikte başta sayın rektörümüz olmak üzere bana hakikaten çok büyük destekleri oldu. Maneviyat çok önemli, ben özellikle sayın rektörümüzden manevi destek aldım. Kadro destekleri çok önemliydi ama verdiği manevi destek daha da önemliydi benim için. 3 yıl boyunca heyecanımızı yitirmeden çalıştık. Çok uyumlu, çok güzel bir fakülte haline geldik bütün arkadaşlarımızla birlikte hatta öğrencilerimizle birlikte. Bunu öğrencilerimizde de görmekten mutlu oluyoruz.”

“Gönül Birliği”

“Biz aslında Türkiye'de de böyle bir şey arzu ediyoruz aslında. İnşallah bu fakülte böyle gönül birliği içerisinde gider. Bolu şehrimiz bizi hakikaten kucakladı. İlahiyat fakültemizde kucakladı. Başta Allah razı olsun kendilerinden Ali Ericek bey hakikaten belki birçok fakültenin bile hayal edemediği iki binayı bize verdi. Ali Bey'i de geçenlerde ziyaret ettim, sağlık diledim, O'na aynen bu sözleri söyledim ve teşekkür ettim. Fakültenin yanına bir cami yapmakla aslında fakülteyi bütünlediniz. dedim. Öğrencimiz de hocamızda cami de halkla bütünleşecek ve halkımız da üniversitemizle bütünleşecek.”

“Bolu İlahiyat Vakfı”

Özellikle bir vakıf kurduk. Vakıfta çok büyük desteklerini gördüğüm Bolu'nun duayen insanları vardı, Türkiye'nin abisi Şener abimiz, eski vekillerimizden Mustafa hocamız, Hasan Hüseyin hocamız, Mehmet Özbostancı abimiz, genç delikanlılar, kapı kapı dolaşarak fakülte vakfını kurduk. Şu anda 8 öğrencimize burs vermeye başladık. İnşallah bu 800 öğrenciye çıkar.”

“Bolu Belediyemiz ve İhsan Bey'in Katkıları Çok Büyük”

“Her Cuma akşamı Fakültemizde Kur'an ve hadis sohbetleri başlattık. Acaba şehirden insanlar gelir mi? Kaygısı taşıdık. Gördük ki insanlarımız koşa koşa geliyor. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Özellikle beni Bursa'dan beri takip eden İhsan Ağcan kardeşim, hem vakıf kurmada hem diğer konularda bize büyük destek verdi. Şu anda o toplantımıza da sohbetimize de belediyemiz ücretsiz otobüs tahsis etmek suretiyle destek veriyor. En büyük temennim bu topluluğun cennette de buluşması.Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Osman Mutluel de, Prof.Dr.Cağfer Karadaş'ın kendilerine rehberlik ettiğini belirterek Akademik hayatın nasıl olduğunu bize gösterdi. Bir araştırma nasıl yapılır, bir makale, bir kitap nasıl yazılır, bir konferans nasıl verilir, bunları öğreten bir abimiz gibi oldu. Dolayısıyla bizim için ayrı bir yeri ve değeri var. hocamızı her zaman minnetle anacağız. Hakkını helal etsin. Bursa'ya gittiğimizde artık orada bir kapımız olduğunu düşünüyoruz. Ve hocam Bursa'dan buraya geldiğinde de her birimiz için bizlerin onun bir kapısı olmasını düşünmesini istiyoruz. bu duygularla hocama tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında daha nice güzel görevler temenni ediyorum.” dedi.

Veda yemeğinde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof.Dr.Hayri Coşkun, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri adına dekan yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Osman Mutluel, İl Müftüsü İzani Turan ve Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, Prof.Dr.Cağfer Karadaş'a hediye ve plaket takdiminde bulundular. Akademik hayatına Bursa Uludağ Üniversitesinde devam edecek olan Prof.Dr.Cağfer Karadaş için ayrıca 4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 13.00'te bir uğurlama töreni düzenlenecek. Haber Merkezi