Bir proje kapsamında Bolu'ya gelen Polonyalı konuklara Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) fotoğraf eğitimi verdi.
Bolu Yaşlı Sağlığı Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve yaşlıların kültürler arası bilgi paylaşımı ve işbirliğini amaçlayan Yaşlıların Birlikte Hareketliliği – Senior Action Together” (SenAct) isimli Avrupa Birliğinin finanse ettiği Grundtvig Projesi kapsamımda Polonya'dan gelen ve üç hafta süreyle Bolu'da kalacak altı gönüllü Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği'ne gelerek Fotoğraf eğitimi ingilizce olarak aldılar.
Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Bilgin tarafından Bofsad'ın kısa bir tanıtımı yapıldıktan sonra, yine Yönetim Kurulu Üyesi ve Bofsad'ın Kurs Eğitmeni Murat Arıcan tarafından Bolu'da yapacakları çalışmalarda nasıl fotoğraf çekebilecekleri konusunda bilgiler verildi. Bofsad'dan Temel Fotoğraf Eğitimi ve kompozisyon bilgilerini içeren konularda eğitim alan Polonyalı konuklar Bolu'yu fotoğraflamak için dernek merkezinden ayrıldılar.
Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Seza Vardallı, Polonyalı konuklara Bofsad olarak her konuda yardımcı olabileceklerini belirterek, Biz fotoğraf seven herkese elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Yeter ki insanları fotoğraf gibi bir hobisi olun” dedi.