Göynük'te park yasağı olmayan yerde engelli vatandaşa park cezası kesmek isteyen polis memuru cezayı polisin direktiflerine uymamaktan kesti. Engelli Sezer İsmail Yerlikaya cezanın iptali için Göynük Sulh Ceza Mahkemesinde dava açtı. Mahkemenin polisin keyfiyetine vereceği karar merakla bekleniyor.

İlçe pazarının kurulduğu Pazartesi günü meydana gelen olayda engelli Sezer İsmail Yerlikaya aracını Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerindeki Yöresel Ürünler Pazarının önüne park etti. Polisin aracın kaldırılması yönündeki anonsunu duyan Sezer Yerlikaya'nın kardeşi abisini aracın yanına çağırdı. Polis memuru Ö.K.'nın yanına giden engelli Sezer Yerlikaya ile polis memuru arasında gerginlik yaşandı. Yerlikaya'dan aracını olduğu yerden kaldırmasını aksi taktirde park cezası keseceğini söyleyen polis memuru Ö.K. sonrasında düzenlediği cezayı trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtasının uyarı ve işaretlerine uymamaktan kesti. Engellilere kesilen park cezasının iptal edileceğini bilen uyanık polis memuru keyfi olarak düzenlediği ceza makbuzunu polisin direktiflerine uymamak şeklinde düzenledi.

İlçede yeni göreve başlayan hemen hemen bütün trafik ekipleri ile aynı sorunu yaşadığını belirten Yerlikaya, Engelli aracımı ilçemizde ve iş yerimde engelli araç park yeri bulunmamasından ötürü, iş yerime yakınlığı ve pazartesi günleri araç yoğunluğunun fazlalığı nedeniyle park yasağının olmadığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarı önüne pazar eşyalarının aracıma ailem tarafından konulması için geçici süreyle park ettim. Ardından Göynük Belediyesinde ki işime geldim. Sonrasında kardeşim telefonla beni arayarak park yasağının olmadığı ve araç trafiğini tehlikeye düşürmeyecek ve engellemeyecek şekilde park ettiğim aracımın o gün görevli polis memuru Ö. K. tarafından kaldırılması anonsu yapıldığını belirtti.

Bende iş yerimden ayrılarak aracımın bulunduğu yere geldiğimde görevli polis memuru E. B.'nin elinde fotoğraf makinesi ile aracımın fotoğrafını çektiğini gördüm. Yakınımda olan polis memuru Ö. K.'ya giderek sorunun ne olduğunu aracımın park yasağı olmayan yerde geçici olarak park halinde olduğunu, ayrıca kendimin engelli olduğumu belirterek aracımı iş yerime yakın bir park yeri olmadığından kaldıramayacağımı mesai saati bitimine az bir zaman kaldığını sonrasında zaten aracımı yerinden alacağımı belirttim. Fakat görevli polis memuru Ö.K. benim fiziksel engellimi görmesine rağmen bana ukalaca bir yaklaşımla Aracını sen çekmiyorsan yerinden engelli olmayan biri kaldırsın aksi takdirde park cezası keseceğim” dedi. Sonrasın da gördüğü üzere ben engelli bir birey olduğumu, Göynük Belediyesinde çalıştığımı aracımı iş yerime yakın bir park yeri olmadığından geçici olarak zaman zaman buraya park ettiğimi ve ayrıca park yasağının olamadığı bir yerde bana park cezası kesemeyeceğini belirttim. Görevli polis memuru beni ciddiye almayarak oldukça sert bir tavırla tekrar aracımı hemen almamı yoksa ceza keseceğini söylemesinin ardından bende daha fazla dayanamayarak Keseceksen kes, aracımı yerinden almıyorum her yeni gelen polis memuru ile park sorunu yaşıyorum nedir bana kastınız” şeklinde sitemde bulundum” şeklinde yaşananları anlattı.

Yaşanan bu olayın ardından kendisine Göynük Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 172 TL tutarında Trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtasının uyarı ve işaretlerine uymamak sebebiyle kesilen Trafik İdari Para Cezası Karar tutanağı ulaştırılan Yerlikaya sitem etti. Yeni göreve gelen her polis memuru ile aynı şeyi yaşıyorum diyen Yerlikaya, Cezayı park cezası olarak kesmiş olsa polis memuru bana daha mantıklı gelecek. Çünkü park cezası keseceğim dedi. Elime gelen tutanakta trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtasının uyarı ve işaretlerine uymamaktan ceza kesildiğini görüyorum. Engelli olduğumu göre göre park yasağı olmayan bir yerde nasıl böyle bir karar verilebiliyor. Cezanın iptali için Sulh Ceza Mahkemesine başvurdum” dedi.