Bolu'da polisler olası terör saldırılarına karşı müdahalede en etkin ve hızlı şekilde hedefi etkisiz hale getirmek için uzman ekipler tarafından eğitime alındı. Hızlı silah atışı eğitiminde polislere saldırı anında silahı çekip hedef vurmanın en hızlı yolları anlatıldı.

Türkiye'de son dönemde güvenlik güçlerine yönelik artan saldırılar nedeniyle Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler silahlı eğitime alındılar. Bolu Dağı Polisevi'nde bulunan atış poligonunda polisler olası saldırılarda hedefleri en kısa sürede etkisiz hale getirmek için hızlı silah atışı eğitimine tabi tutuldular. Polisler kılıflarından hızla çıkarttığı silahlarıyla hedefleri ateş altına aldılar. Polisler hedefleri tam isabetle vururken performanslarıyla göz doldurdular. Atış amirliği yapan 3'üncü sınıf emniyet müdürü Abdulvahap İlker Selçuk ve Komiser Yardımcısı Veli Biçer eşliğinde yapılan eğitimlerde polisler kendilerine yönelik saldırıları en kısa sürede bertaraf etmek için hazırlıklarını tamamladı.

Polisin hedefe yönelik atış konseptinin değiştiğini anlatan Abdulvahap İlker Selçuk, "Saldırılara karşı hazırlıksız yakalanma durumu var. Önceden nasıldı; dur, nefes al, kontrol et, bir gözünü kapat, nefesini ayarla bunları yapıyorduk. Artık bunlar yok. Şu an 'At' komutu var. Amaç kaldırıp ateş etmek değil. Atış ritmini yakalayarak baskıyı oluşturuyoruz. Birinde kaçırdın diğerinde yapıştırdın. Ona göre gerekiyorsa da yerini değiştirirsin, gerekirse mevziye girer gerekirse geriye doğru kaçarsın, gerekirse öne doğru hamle yaparsın. Her zaman karşıdan geliyormuş gibi hazırlıklı olarak hareket edeceğiz" dedi. DHA