İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları ve çeşitli şubelerin temsilcileri ile emekli Polis memurlarından oluşan bir heyet, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti.
Vali Özçimen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılını kutladı.
Emniyet teşkilatının yıllar itibari ile olumlu yönde büyük değişimlere uğradığını ifade eden Vali Özçimen "Emniyet teşkilatına şüphesiz şimdiye kadar bütün iktidarların çok emeği olmuştur. Ama rahmetli Özal'dan sonra ciddi bir kalıp değişimine gidildi. Dünya çapında bir teşkilat haline geldi. Aslında yükselerek büyüyen Türkiye, teşkilatları ile beraber büyümeye başladı. Emniyet teşkilatı demokrasinin korunması, ülke birliğinin, bütünlüğünün korunması, milletin huzurunun, güvenliğinin sağlanması konusunda hem insana çok ciddi yatırımlar yaptı, çalıştırdığı personelin kalitesinde çok emek verdi, çok üst seviyelere çıktı, hem de kullandığı alet edevatta modernleşmede büyük mesafeler kat etti” dedi.
Emniyet teşkilatının kendisini devamlı geliştirdiğini ifade eden Vali Özçimen Bugün dünyanın bir çok ülkesinde polis teşkilatlarını yetiştiren bir polis teşkilatımız, akademimiz, polis okullarımız, kolejlerimiz var. Ayrıca bizim mensuplarımız dünyanın en gelişmiş ülkelerine gidip çeşitli seviyelerde hizmet içi kursları, mastırlar, doktoralar yapıyorlar. Bizim de tabi başka ülkelerin polis teşkilatları ile görüşmelerimiz oluyor. Şüphesiz eksiklerimiz var ama, işini ciddiye almak, işine tam konsantre olmak, hukukun, kanunun bekçiliğini yapmak önemli. Emniyet teşkilatımız toplumun diğer kesimleri ile şüphesiz iletişim halinde fakat şu anda daha sağlıklı bir iletişim halinde. Eskiden herkesin korktuğu bir teşkilattı. Biz öyle arzu etmiyoruz. Herkesin güvendiği bir teşkilat olsun, fakat arsız, namussuz, hırsız korkmasını istiyoruz. Böyle bir teşkilat olmak lazım, hedef budur. Şu anda bu hedefi tamamen yakaladığımız söylenemez ama çok iyi bir gidişin olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. İlimizin de huzur kenti olmasında polislerimizin, emniyet personellerimizin çok büyük emekleri var. Hepinizin 168'inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum" dedi.
İl Emniyet Müdürü Sabri Durmaşlar ise yaptığı açıklamasında, "168 yıldır bu ülkeye, devlete ve millete hizmet eden teşkilatımız aynı azim ve kararlılıkla huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir. Sizlerde bu yürütmüş olduğumuz hizmetlerde her zaman yanımızda oluyorsunuz, destek veriyorsunuz. Sizlerinde katkılarıyla ve yol göstermesiyle görevlerimizi daha rahat bir şekilde yürütüyoruz. Teşkilatımıza göstermiş olduğunuz destekten dolayı ben tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Bu sene sıfırlı ve beşli yılların haricinde 3 gün içerisinde etkinliklerin kutlanması programa alındı. Kuruluş yıldönümü etkinliklerimizi 8-9-10 Nisan tarihlerinde sürdüreceğiz. Tabi bu hizmetin devamı esnasında emeklilerimiz oluyor, şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz var, halen çalışanlarımız var ve çeşitli kademedeki personelimiz bir bütünlük içerisinde vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak için gayret ediyorlar. Tabi nöbeti biten, süresini dolduran emekli oluyorlar veya arzu etmediğimiz bazı operasyonel faaliyetlerde veya saldırılarda şehitlerimiz oluyor. Ben bu vesile ile şehitlerimizi de rahmetle anıyorum, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Çalışan arkadaşlarıma eş ve çocukları ile birlikte sağlıklı ve başarılı günler temenni ediyorum. Tekrar desteklerinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
Türk Polis Teşkilatının asıl görevinin vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu ifade eden Vali Özçimen, "Kaliteli bir teşkilat olduktan sonra kime bağlı olduğumuz o kadar da önemli değil. Sonuçta biz devletimize bağlıy