AİBÜ'ne kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere, broşür, kek ve meyve suyu dağıtan polis ekipleri, öğrencilere eğitim döneminde karşılaşabilecekleri olaylar hakkında bilgi verdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy yerleşkesinde bulunan İktisat ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık, Fen Edebiyat, Eğitim Fakülteleri ile Bolu Meslek Yüksek Okulu'nda kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve veliler, polis ekiplerinin sıcak karşılaması ile karşılaştı.

Öğrencilere broşür, kek, ve meyve suyu ikram ederek, illegal örgütlere ve üniversite ortamında karşılaşabilecekleri olaylar konusunda bilgilendirdi.

Polis ekiplerinin dağıttıkları broşürlerde şu ifadeler yer aldı: Büyük bir özverinin ve sabrın sonunda biricik yavrunuzu üniversite hayatına uğurladığınız bu günlerde; daha güvenli ve mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için gençlerimizin öncelikli şartı kendilerine ve size olan güvenleridir. İyi eğitilmiş ve topluma kazandırılmış bir genç hem ailesi hem de milletimiz için vazgeçilmez bir servettir. Sevgili aile büyükleri; biricik varlığınız diye bağrınıza bastığınız evladınızın bu mutlu gününde genç arkadaşımızın üniversite hayatı boyunca topluma ve devlete faydalı bir birey olarak yetişmesi için Bolu Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ederiz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz çoğu zaman çeşitli terör odakları tarafından arzu edilmeyen davranışlara itilebilmektedir. Araştırma, öğrenme ve dinamizm çağındaki gençlerde; cesaret çekingenliğe, macera isteği rahata, duygular ise mantığa üstün gelmekte ve otoriteden kurtulma duygusu daha ağır basmaktadır. Gençlerimizin bu kritik döneminden yararlanmak isteyen terör odakları bütün planlarını gençlerimizin bu özellikleri üzerinde kurmaktadır. Bu çerçevede daha verimli ve nitelikli gençlerin yetişmesi için hepimize ciddi görevler düşmektedir. Emniyet birimleri olarak bizler genç yavrularımızı tebrik eder, başarılar dileriz. Sizlere bir telefon kadar yakın olduğumuzu ifade eder, yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız.”