Bolu Belediyesi, Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu iddia edilen eğitim kurumlarına ruhsatlara aykırılık tespit ettiğini belirterek mühürleme işlemi gerçekleştirmişti. Ancak yapılan işlemlerle ilgili eğitim kurumlarından her hangi bir açıklama gelmemişti.

Polat Eğitim İşletmeleri A.Ş Vekili Av. Erol Altıntaş, yayınladığı basın açıklamasıyla sessizliklerini bozdu. Altıntaş tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Kamuoyunu bilgilendirmek için bu açıklamayı yapma zorunda kaldık. Şirketimize ait Karaçayırda bulunan Anafendersanesi, Paşaköyü mahallesinde bulunan Özel Bolu Fatih Orta Okulu ile Kılıçarslan Mahallesinde bulunan Özel Bolu Fatih İlkokulunun kapatıldığına dair yazılı, görsel ve sosyal medyada çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Bolu Belediyesi tarafından şirketimize bağlı eğitim kurumlarımızda kasıtlı olarak denetimler yapılmış ve bina içlerinde bazı ufak tefek inşaat ruhsatına uymayan değişikliklerden dolayı kısmi aykırılıklar tespit etmiştir. Buna ilişkin aykırılıkların bir bölümü hemen giderilmiş bir kısmı için esasa ilişkin olmayan plan tadilatı yapılıp ilgili mercilere verilmiştir.

Kapatılan bir okul bulunmamaktadır. Kamuoyuna, Bolu Belediyesince kasıtlı olarak okulların ve dershanenin kapatıldığı şeklinde lanse edilmiş ve hukuksuz bir şekilde tabelalar asılarak kurumlarımızın kamuoyu nezdinde ticari itibarı zedelenmeye çalışılmıştır.

Anafen Dershanesi hakkında mahkemece Yürütmeyi Durdurma Kararı verilmiştir. Yaşanılan süreçle alakalı hukuki süreç başlatılmıştır.

Eksikliklerin giderildiğine dair tüm başvurular süresinde yapılmıştır. Bolu Belediyesine kurumlarımızın eksiklerinin tamamlanması için 16.07.2014 tarihinde başvurulmuştur.

Şirketimizin itibarını karalamaya yönelik tüm bu işlem ve açıklamalardan dolayı ilgililer hakkında yasal yollara müracaat edeceğiz. Yapılan düzenlemelere rağmen Bolu Belediyesinden bir cevap alınamamıştır. Yaşanılan hukuksuzluklar ve hukuksuz bir şekilde görevini kötüye kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Şirketimize ait eğitim kurumlarımızın tamamı açık ve faaliyetlerine devam olup, gerek okul gerekse dershaneye öğrenci kayıtlarımız devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.