15 yıl önce başlayan ağrıları ile 5 kez ameliyat olduğu halde ağrıları geçmeyen Lütfiye Aydoğdu, Özel Çağsu Hastanesi Algoloji Uzmanı Doç. Dr. Nebahat Gülcü Bulut'un Plazma (PRP) tedavisi ile ağrılarından kurtuldu.

Lütfiye Aydoğdu(55) ağrılarından kurtulmanın mutluluğunu yaşayarak, Benim ağrılarım 15 yıl önceden başladı ve Bartın'da gitmediğim doktor kalmadı. Ankara'ya gönderdiler. Kemikte kitle olduğundan dolayı ameliyat ettiler ancak ağrılarım dinmedi. Kontrollere giderek 7 yıl dayandım. Sonra tekrar temizlediler. 3 yıl sonra yeniden kitle oluştu ve yine ameliyat olmak zorunda kaldım. Ağrılarımda hiçbir değişiklik olmadı. Sonrasında İstanbul'a gittim, orda 3 ameliyat daha oldum, son çare kolunu dondurmak dediler. Bunun üzerine Bolu'ya gelerek Nebahat hanıma muayene oldum ve sıkıntılarımı anlattım. Ağrı kesici almadan duramıyordum, vücudumla savaşıyordum. Nebahat hanımın bir aylık tedavisinden sonra çok rahatladım ve sağlıklı yaşamanın ne kadar güzel olduğunu anladım. Nebahat hanım hücrelerimin beni ne kadar yorduğunu anlattı. 15 yılım mahvoldu. Nebahat hanıma çok teşekkür ediyorum, bana ağrısız bir hayatın ne kadar güzel olduğunu fark ettirdi. Şuan çocuk gibiyim, çok mutluyum” dedi.

Tedavi hakkında bilgi veren Algoloji Uzmanı Doç. Dr. Nebahat Gülcü Bulut, Bartın'da yaşayan hastamız Lütfiye Aydoğdu bize 1 ay kadar önce müracaat etti. Sağ el bileği yakınına 15 yıl öncesinden başlanarak 5 defa ameliyat yapılmıştı. Kemikte bulunan iyi huylu bir kitlenin alınmasını takiben ağrılar geçmeyince diğer ameliyatlar da gerçekleştirilmiş ancak her yapılan ameliyat ile ağrı daha da dayanılmaz boyutlara erişmişti. Ameliyat yerinde iltihaptan şüphelenilmiş ancak tetkiklerde bir özellik bulunmamıştı. Yaptığımız muayenede hali hazırda hastanın ön kol kemiklerinde bir kitle veya abse olmadığını, ağrının o bölgede ameliyatlar sırasında kesilen ve zedelenen sinirlerden kaynaklandığını tespit ettik. Hastamıza tıbbi adı PRP olan Plazma tedavisi planladık. Bir ay sonra hastamız kontrole geldiğinde kolunda elektrik çarpması vasfındaki ağrının tamamen kaybolduğunu, yanma şeklindeki ağrıların çok önemli derecede azaldığını öğrendik. Hastamızın hayat kalitesi oldukça yükseldi, ağrılar sebebi ile evden çıkamaz durumda iken şu anda rahatlıkla günlük işlerini yapabiliyor. Bu hastamızda olduğu gibi, travma, kaza, cerrahi gibi sebeplerle dokularda meydana gelen harabiyetin onarımında plazma tedavisi oldukça etkin bir tedavi şeklidir. Doku tahribatı ve tahrişi olan durumlarda plazma tedavisi yan etkisi olmayan, güvenilir ve hızlı etkili bir tedavi yöntemi olarak önerilebilir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi