Bolu Belediyesi'ne son günlerde özellikle yeşil alanlarda tehlike ve bakılması yasak olan pitpull cinsi köpekler ile ilgili yapılan şikayetler sonrasında bir toplantı yapıldı.

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde görevli Samet Yılmaz konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 14 maddesinin L bendine göre beslenmesi bakımı ve üretimi yasaktır. Bu köpeklerin kanunen toplanması gerekiyor. Belediye barınağına yerleştirilip bakılması gerekiyor. Bu tür köpekler saldırı esnasında 1 ton basınç uygulamakta. İnsana çok ciddi şekilde zarar verebilir. Bu tür köpeklerin beslenmesi bu nedenle uygun değildir. Kanun dışında hareket eden vatandaşlara 4 bin 500 TL para cezası uygulanır.”dedi.

Konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğü'nü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü bilgilendiren Samet Yılmaz, burada yetkili kurumun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi'nin olduğunun altını çizerek bu tür hayvanları besleyen vatandaşlara 4 bin 500 TL para cezasının uygulanacağını söyledi. Haber Merkezi