Bolu uçmaya devam ediyor

Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ile ÇSGB Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan ‘Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü' gereğince Fidanlık ve Ağaçlandırma İşçiliği Uygulamalarında pilot bölge seçilen ve standartların belirlenmesi ile örnek sınav uygulanması konusunda katkıda bulunan Bolu Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefliğinde fidanlık işleri uygulamalı olarak gösterildi.

ORKOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Kemal Yıldız ile ÇSGB uzmanlarınca Bolu Fidanlığını ziyaret eden heyete Orman Bölge Müdür Yardımcımız Şaban Bıyıklı ve Orman İşletme Müdürü Kemal Yıldız eşlik etti. Bolu Fidanlığı hakkında genel bilgilendirme yapıldıktan sonra Fidanlık Şefi Koray Cantürk tarafından sırasıyla aşılı ceviz çalışması, kaba repikaj, çelikten üretme, toprak işleme, yastık hazırlama, tohum ekimi, fidan dikimi ve fidan bakımları konusunda işçi becerilerinde fark gösterebilecek fidanlık çalışmaları uygulamalı olarak gösterildi.

Ülkemizde vasıflı işçilerin çoğalması, işi konusunda ehil kişilerin yapması, iş kalitesinin artması dolayısıyla da ekonomik anlamda daha verimli olunmasına katkı sağlayacak mesleki yeterlilik çalışmalarında bilgi paylaşımlarında bulunan heyet ziyaretini tamamlayarak Bölge Müdürlüğünden ayrıldı. Haber Merkezi