Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) yaptığı toplantı sonrasında Karabük de yaşananlar için Boluspor'a ihtar verirken, Kardemir Karabükspor deplasmanında takımlarını destekleyen Boluspor taraftarına da bir sonraki deplasman maçı içinde Passolig kartlarını engelleyerek bir maçlık ceza verdi.

PFDK yaptığı toplantıda 34 konuyu değerlendirerek 17 takıma ve 11 yöneticiye çeşitli cezalar verdi. PFDK toplantısında alınan 9 ve 10 nolu kararlar ise kırmızı beyazlı ekibimizi yakından ilgilendiriyor PFDK 9 nolu kararında. "Kardemir Karabükspor Kulübünün, 30.10.2015 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor - Boluspor PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kapalı ve kuzey kale arkası tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine" karar verdi.

PFDK 10 nolu kararında ise, "Boluspor Kulübünün, 30.10.2015 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor -Boluspor PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına. FDT 'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine" hükmetti. Böylelikle Boluspor'un Karabük maçında tribünde yer alan taraftarlar Adana deplasmanında tribünde yer alamayacak.