Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi tarafından Peygamber Efendimizin (S.A.V) örnek hayatını nesillerle tanıştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ilki geçen yıl yapılan yarışmanın bu yıl 2.si tertip edilecek. 42 yarışmacının ödüllendirileceği yarışmanın her kategorisinde (6 kategori) 1.lere 1 cumhuriyet altını, 1 tablet bilgisayar ve 1000 TL para ödülü verilecek.
Geçen yıl yapılan Peygamber Efendimize(S.A.V) Mektup Yarışması'nda 135 öğrencinin katıldığı, bu yıl ise yarışmaya 1442 öğrencinin başvuru yaptığı Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi yönetimi tarafından açıklandı.
Bilgievi yönetimi tarafından açıklamada, Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatının her kesim tarafından okumasının, hayatının örnek alınmasının en önemli gayeleri olduğunu söyleyerek, Efendimizi (S.A.V) tüm insanlarla buluşturmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşacağımızı inanıyoruz. Toplumu hem dini noktada aydınlatmak, hem Efendimizin (S.A.V) örnek hayatı ile nesilleri tanıştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gerede'de bir ilke imza atıyoruz” denildi.