Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz pazar yeri projesinin ayrıntılarını açıkladı. Mevcut Pazaryeri'nin yerine son derece modern kapalı bir pazaryeri inşa edeceklerini belirten Başkan Yılmaz; Bu sayede hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın daha sağlıklı alanlarda ve daha hijyenik koşullarda alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca yine aynı alanda bin 500 araçlık bir otopark daha yaparak dünyanın çözemediği trafik problemini Bolu'da ilk biz çözeceğiz” dedi.
Başkan Yılmaz Pazar yeri projesinin ayrıntılarını açıkladı ve Pazar esnafının cebinden bu proje için hiçbir ücret alınmayacağını kaydetti. İşte devasa projenin ayrıntıları; 2006 yılında Ticaret Sanayi Odası'nda ‘2050 Bolu' diye kamuoyuna bir proje sunmuştuk. Bu projenin tanıtım toplantısına Bolu'da bulunan bütün sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, inşaat mühendislerini, mimarlar katılmıştı. İlk defa Bolu'da Pazar yeri projesini üç boyutlu olarak tanıtmıştık. Kimseden projeye ile ilgili olumlu olumsuz bir yorum gelmedi. Sadece Kızılay' dan bir cevap geldi. O dönemdeki bir mühendis il başkanımızda ‘Kendimi GORA filminde gibi hissetim' dedi. Pazaryeri projesi kültür park, fırka tepesi, Hisar tepesi ve Yukarı çarşıyı içine alan bir projedir. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak fırka tepesini kaldırdık. Altına bin araçlık bir katlı otopark yaptık. Alttan Pazar yerine geçişi sağlamak için bir pasaj oluşturduk. En üstede bir pasaj oluşturduk. En son üzerine toprak yığarak fırka tepesini yeniden inşa ettik. Bu Bolu için hayal bile edilemeyecek projelerden bir tanesidir.”
“Pazar esnafı sadece şimdiki gibi tezgahının parasını ödeyecektir”
“Belediyenin önünden yürüyerek pazara geçeceksiniz dediğimizde kimse inanmamıştı. Şuan ise vatandaşlarımız belediye önünden bir pasaj içinden pazara yürüyerek geçebiliyorlar. Önümüzdeki dönemde belediye önünden fırka tepesine kademeli olarak binalar yükselecektir. Bu kademelerde vatandaşlar oturup belediye önündeki parkı ve meydanı seyredebileceklerdir. Şuan meydan düzenlemesi ve havuz tamamlanmıştır. Önümüzdeki dönemde belediye binası, belediye binasının arkasındaki binaların çoğu ve Köroğlu Otel yıkılacaktır. Köroğlu Otel 5 yıldızlı otel olarak arkada yeni yerine taşınacaktır. Kademeli çıkmalar ve otel yapıldığında fırka tepesi ile o binalar bütünleşecektir. Pazar yeri çok büyük bir projedir. Pazar yeri projesinin bir katı 20 bin metrekaredir. Bizim için önemli olan Dünya'da ve Türkiye'de hatta komünist ülkelerde bile çözülemeyen otopark sorununu çözmek. Pazar yeri projesine bin 500 araçlık otopark gelecek. Bu Kocatepe camisinin büyüklüğünde bir otopark demektir. Mimari özelliği ile çok devasa bir projedir. Bu proje hata geçerken Pazar esnafının cebinden para çıkmayacak. Bu projenin içerisinde alışveriş merkezleri de yer alacak. Alışveriş merkezinde bulunan dükkânlar projenin harcamalarına katkı sağlayacaktır. Pazar esnafı sadece şimdiki gibi tezgahının parasını ödeyecektir.”
Şehir merkezinde otopark problemini çözmüş tek il Bolu olacak
“Hiç proje üretemeyenler mevcut projeleri provoke etmeye çalışanlar Pazar esnafımızı bize karşı ayaklandırmaya çalışmaktadırlar. İlk projemiz bittiğinde Pazar esnafımız ayaklanmamış olsaydı şimdi o projemiz bitmiş olacaktı. Kültür Park'ta bin araçlık otoparkımız var.Pazar yeri projesinde bin 500 araçlık otoparkımız olacak.500 araçlıkta Tabaklar Mahallesi'ne katlı otopark yaptık. Gazi Paşa İlkokulunun olduğu yere de 600 araçlık otopark inşa ettiğimizde şehir merkezinde otopark problemini çözmüş tek il Bolu olacak” şeklinde konuştu.