AK Parti Gerede Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü karanfil dağıtarak kutladı. AK Parti Gerede Kadın Kolları Başkanı Mehtap Demirses Burku ve beraberindekiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Pazar yerine ve esnaflara karanfil dağıtarak kadınlar gününü kutladılar.

AK Parti Gerede Kadın Kolları Başkanı Mehtap Demirses Burku, kadınların nice sevgi ve gönül dünyasının sahipleri olduğunu belirterek, Kadınlar, bazen eş, bazen iş kadını ve anne olabiliyor. Buna rağmen kimi zorluklar yaşayabilip, fırsat eşitsizlikleri ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalabiliyor. Bu sorunların aşılması için biz kadınlar hep birlikte ortak bir duruş geliştirmeli ve birbirimizin hakkına, hukukuna, özgürlüklerine sahip çıkmalıyız” dedi.

AK Parti'nin 2001 yılından bu yana kadınlara pozitif ayrımcılık yapan kararlı adımlar attığını hatırlatarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanımız olduğu dönemde kadınların öz haklarının yok sayılmasına müsaade etmedi. Kız çocukların okula gönderilmesi konusunda projeler yaptı. Diğer yandan iktidarı boyunca, kadın erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı” dedi. Burku, erkeklere de karanfil uzatarak eşlerine vermelerini isteyerek, eşlerinin kendilerine birer emanet olduğunu hatırlattı. Burku tüm kadınların kadınlar gününü de kutlayarak karanfil uzattı. Haber Merkezi