Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 15 milyon Lira tutarındaki 8 adet yatırım müjdesi ile Bolu'ya geliyor. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 6 tesisin yatırım maliyeti ise yaklaşık 113 milyon Lira.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı kapsamında ilimizde düzenlenecek merasimle DSİ tarafından inşa edilen aralarında Tekke ve Gökçesaray Barajları'nın da bulunduğu 4 tesisin temelini atacak, 2 tesisin de açılışını yapacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 20 Temmuz Pazar günü ilimizde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasimi ile yaklaşık 113 milyon Lira yatırım bedelli 6 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.
113 milyon TL'lik 6 tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu Köy Konağı Meydanında düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde, Tekke ve Gökçesaray Barajları ile 2 taşkın koruma tesisinin temelini atacak, 2 taşkın koruma tesisini ise hizmete alacak. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 6 tesisin yatırım maliyeti ise yaklaşık 113 milyon Lira.
159 bin 190 dekar zirai arazi suya kavuşacak
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile yaklaşık 159 bin 190 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 7,03 milyon m3 içme suyu sağlanacak. Mudurnu ve Dörtdivan ilçe merkezleri ile 2 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.
113 milyon yatırım bedelli tesisler ile milli ekonomide de yıllık yaklaşık 50 milyon Lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor.
Bolu' ya son 2 yılda 272 milyon TL'lik 27 müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca
6 Ocak 2013 tarihinde Bolu'ya verdiği 19 müjdeye ilave olarak 15 milyon lira yatırım bedeline sahip 8 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Bolu'ya 272 milyon liralık 27 müjde vermiş olacak.
Müjdeler arasında sulama tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan dikimi ile 2 adet Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu bulunuyor.