PTT 1. Lig'de oynanacak olan Boluspor- Denizlispor maçı öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri Pazar esnafını isyan ettirdi.
4 hafta önce Boluspor- Samsunspor maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle alınan kararla stadyumun hemen arkasında kurulan halk pazarında esnafının tezgah açılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi. Sabah saatlerinde stadyum çevresinde ve hal pazarında kuş uçurtmayan emniyet mensuplarının bu uygulaması pazar esnafını çileden çıkardı.
Uygulamadan dolayı iki haftadır mağdur olduklarını dile getiren Pazar esnafı Murat Kasanoğlu, "Yanımda çalışanlarla beraber 3 haneye bakıyorum. 12 kişi buradan ekmek yiyor. Böyle bir uygulama olur mu? Haftada iki defa satış yapamıyorum. Zarar ediyoruz. Yazık günah. Böyle bir şey olmaz" dedi.
4 aileye baktığını ifade Kenan Sönez ise, "Bu kadar insan buradan ekmek yiyor. 500 esnaf ve onların bakmakla yükümlü olduğu aileler mağdur ediliyor. Rakip takımın taraftarları kaç kişi ki bu derece önlem alınıyor. Yazık günah" dedi. Maçın saat 9'da sona ereceğini belirten pazarcılar akşam satış yapılamayacağını savundu.