Sabah saatlerinde Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin önündeki Doğalgaz İstasyonunda büyük bir patlamanın ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı. Yılmaz can kaybı olmamasına şükrettiklerini dile getirerek; Şu an incelemeler sürmektedir. Bu normal bir patlama olabilir, sabotaj olabilir, bir başka şey olabilir. Bu konu ile ilgili emniyet güçleri ciddi araştırmalar yapmaktadırlar. Bir de tabi seçim sürecindeyiz. Seçim sürecinde de tabi buna benzer şeyleri beklemiyor değiliz” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konu ile ilgili olarak şunları aktardı: Türkiye de ilk defa doğalgaz dolum tesisi uluslararası yolda Bolu'da açılmıştır. Bu doğalgaz dolum tesisi açıldığından bu yana da Bolu'da hizmet vermektedir. Belediyenin binek araçlarının yarısı doğalgazlıdır. Çöp araçlarının tamamı doğalgazlıdır. Bir de şu anda 15 tane yeni otobüsümüz geldi, onlarında tamamı doğalgazlıdır. Tabi araçların doğalgazlı olması şu an ülkemizde çok fala anlam ifade etmeyebilir ama dünyada gelişi ülkeler şehir içinde egzoz gazı istememektedir. Türkiye de bunların düşüncesi hayal gibi algılanabilir ama hep ilkleri gerçekleştiren Bolu Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa uluslararası yolda Doğalgaz dolum tesisi yapan belediye Bolu'dur. Şu an 6.'sı Kayseri'de açılmıştır. Yakın gelecekte ana yollar üzerinde açılarak şehirlerarası otobüsler doğalgaz ile çalışacaktır. Böyle bir öncülü yaptık. Sadece yapmadık, aynı zamanda da belediyede de bu öncüllüğü kullanmaya başladık. Niçin kullandık; insanımız daha değerli olduğu için kullandık. Bir de ülkemize örnek olmak için bunu yapıyoruz.
Ama bu sabah bir patlama olmuştur doğalgaz dolum tesisimizde. Önemli bir patlamadır bu. Bu patlama neticesinde de terminal binamızda da hasarlar meydana gelmiştir. Allaha binlerce şükür ki hiç can kaybı yoktur. Şu an incelemeler sürmektedir. Bu normal bir patlama olabilir, sabotaj olabilir, bir başka şey olabilir. Bu konu ile ilgili emniyet güçleri ciddi araştırmalar yapmaktadırlar.
Bir de tabi seçim sürecindeyiz. Seçim sürecinde de tabi buna benzer şeyleri beklemiyor değiliz. Ama can önemli olan can kaybı olmamıştır. Mal kaybı önemli değil, bunu nasılsa çözeriz. Can kaybı olmadan böyle bir patlamayı atlattığımız için de Allah'ıma şükürler ediyorum.