Bolu Belediyesi tarafından Bolu'daki parklara meyve ağacı dikilmesi projesi kapsamında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, DASK Parkına meyve ağacı dikimi gerçekleştirdi.

HABER: Elif ERDOĞAN

Elma ve Armut ağacı diken Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da irili ufaklı 130 adet parkın olduğunu belirterek yavaş yavaş bu parkların hepsine meyve ağacı dikimlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

“İRİLİ UFAKLI PARKLARIMIZIN SAYISI 130”

Başkan Yılmaz, Park Bahçeler Müdürlüğümüzün bugüne kadar Bolu Belediyesi'ne kazandırdığı park sayısı 130. Bunların içerisinde çok büyük dediğimiz Atatürk Orman Parkı gibi Karaçayır Parkı gibi gelecekte yapacağımız Köroğlu Parkı gibi parkların yanında çok küçük parklarımız da var mahalleler arasında. İrili ufaklı parklarımızın sayısı 130. Tabi bu parklarımız çocuklarımızın oynadığı, yaşlılarımızın oturduğu dinlendiği en azından sosyal bir aktivite olarak yeşilliğin sağlandığı alanlar” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ ARTIK KÖYDE YAŞAMADIĞI İÇİN AĞAÇLARI BİLMİYOR”

Yavaş yavaş bu parklarda meyve ağaçlarının dikileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, Biz bu parklarımızın tamamında yavaş yavaş meyveli ağaçlar da dikiyoruz. Benim ilk göreve başladığımız dönemde arkadaşlarımızdan istediğimiz karadut, kendi lekesini kendi yaprağıyla çıkaran dut, ondan daha halen ciddi anlamda bulup dikemedik. Bir mor dut dediğimiz bir de beyaz dut. Bunlar eğer parkta varsa çoluk çocuk geldiğinde burada oynarken yiyebilirler. Kurt kuş neyse beslenir. Bunun yanında yavaş yavaş elma ağaçları dikmeye başlıyoruz. Armut ağaçları dikmeye başlıyoruz. Çocuklarımız artık köyde yaşamadığı için ağaçları bilmiyor. Bu şu demektir demek ki yavaş yavaş kökümüzden kopuyoruz” dedi.

“YÜZYILLARCA YAŞAYAN AĞAÇLAR”

Endemik türlerden olan dağ fındığından da bütün parklara dikileceğinden bahseden Başkan Yılmaz, Bu fındık türü ve ceviz türü ağaçlar yüzyıllarca yaşayan ağaçlar. Bebek ormanımızda da daha çok bu ağaçlara yöneliyoruz ki, torununu götürsün, bu ağaç benim zamanımda dikildi diyebilsin. Aynı zamanda hem meyvesinden istifade edebildiğimiz gibi ileriki dönemde de kütüğünden istifade edebilecek ağaçlara doğru yöneliyoruz. Ama tabi bu tür parklarımızda elma çok yaşasa herhalde bir 40 yıl yaşar onu dikiyoruz. Armut aynı şekilde 40 yıl yaşar. Bir daha dikeriz orada sadece tanıtım ve aynı zamanda sebzesinden, meyvesinden çocuklarımızın istifade etmesi için bunları yapıyoruz” İfadelerine yer verdi.

“BU TÜR ÇALIŞMALARI DAHA DA ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

Bu çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz son olarak, Önümüzdeki dönem içerisinde bu tür çalışmaları daha da şekillendireceğiz. Bu konuda tabi Emine Hanım Başkan Yardımcımız olmak şartıyla, Park Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan bütün personelimiz aynı zamanda bütün şehri güzelleştirmek için uğraşan herkese teşekkür ediyorum. Her geçen gün şehrimizin güzelliği artarken işte bu park ve bahçelerimizdeki çeşitliliği de artırmaya çalışıyoruz. İnşallah bunlar güzel çalışmalar olacaktır” dedi.