Dörtdivan Belediyesi Parkları yeşillendirmenin, çocuk oyun alanlarının yanı sıra eski tarım ve ev aletleriyle canlandırarak, Açık Hava Müzesine dönüştürüyor.

Dörtdivan Belediyesi köy ve mahallelerden, evlerindeki 70-80 yıl önce kullanılan atıl durumdaki tarım aletleri, ev ve iş eşyalarını getirerek, kuracağı Köroğlu Müzesi için toplamıştı. Dörtdivan'ın tarihi, kültürü ve geleneklerinin yeni nesillere aktarılmasında parklara koydukları tarım aletleri geçmişten geleceğe bir tarih yansıtacak. Dörtdivan Belediyesi tarafından Dörtdivan Kaymakamlığı arkasında bulunan parka konan öküz arabası, düğen, saman taşıma sepeti, yemlik, şimdiden çocukların ilgi odağı oldu.

Parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu ,“Yapacağımız Köroğlu Müzesinin katkısının çok büyük olacağına inanıyorum. Çocuklarımızdan bazıları bu tarım aletlerini görmemişler. İlgiyle bakıyorlar. Geçmişte Atalarımızın, Dedelerimizin, Ninelerimizin, Baba ve Annelerimizin kullandığı Tarım ve ev aletleri ile zenginleştireceğiz. Çıkrığı, El değirmenini, Yabayı, Dirgeni, Boyunduruğu, Öğrendeyi, Tırpanı, Tırmığı Orağı, vb. aletleri sergileyeceğiz. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı eski aletleri nostaljik kıldı. Çocuklarımızdan ve Dörtdivanlılardan isteğimiz ise parklara konulan bu alet ve edevata sahip çıkmalarıdır. Arzumuz uzun yıllar Dörtdivan'ın birer simgesi olarak parklarda kalarak, yeni nesillere aktarılmalıdır.” dedi. Haber Merkezi