Tarihi asırlar öncesine dayanan Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırının başlamasına sayılı günler kala panayır alanına sıcak asfalt atıldı.

Gerede Panayırının yapılacağı günün belli olmasının ardından panayır alanında Gerede Belediyesi tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı. Her yıl Eylül ve Ekim aylarında yapılan Gerede Hayvan ve Emtia Panayırında gelen esnaf ve vatandaş yolların topraklı olmasından dolayı zorluklar çekiyor, yağmurunda yağmasının ardından ortalık çamura ve gölete dönüşüyordu.

Asfalt çalışması ile ilgili değerlendirmede bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 12 Eylül Cuma günü başlayacak olan panayırımızın yollarını asfaltlama çalışmasını başlattık. Artık halkımız panayır alanına giderken ve panayır alanından dönerken toz toprak yüzünden mağdur olmayacak. Asfalt yapabildiğimiz kadar yapacağız. Gönül ister ki tüm alan tozsuz topraksız olsun ama panayırlarımızın kurulduğu yaklaşık 250 dönümlük alan, Belediyemize ait değil, özel mülkiyettir. Diğer yandan esnaflarımızın dükkanlarının da yapımı tamamlandı. Dükkan sahipleri gönül rahatlığıyla gelip mallarını pazarlayabilir” dedi. Allar, Tüm halkımıza panayırın hayırlı güzel geçmesini ve esnaflara da hayırlı bereketli boz kazançlar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.