Hayatını kaybeden Nakşibendi Şeyhi Sürmeli Hoca Muhittin Efendi'nin gelini hacı Nezahat Palazoğlu, Büyük Cami'de düzenlenen cenaze töreninin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla Tokad-i Hayrettin Trübesi'ndeki aile kabristanına defnedildi.

Bolu'nun tanınmış ailelerinden Palazoğlu Ailesi, bir büyüğünü daha kaybetti. İki yıl önce Nakşibendilerin lideri Yekta Palazoğlu, amansız hastalığa yakalanarak hayata veda etmişti. Nakşibendi Şeyhi Sürmeli Hoca Muhittin Palazoğlu'nun gelini ve Yekta Palazoğlu'nun annesi hacı Nezahat Palazoğlu için Büyük Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'nın yanı sıra Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, belediye başkanları, siyasiler, işadamları, Palazoğlu Ailesi'nin fertleri, çok sayıda vatandaş ve Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Spor Spikeri ve Sunucu Ertem Şener de katıldı.

İkindi namazı öncesi Büyük Cami'de cemaate vaaz veren Cübbeli Ahmet Hoca, daha sonra cenaze namazına geçti. Saf tutan kalabalığa yaşam ve ölüm arasındaki çizgiyi anlatan Cübbeli Ahmet Hoca, daha sonra hacı Nezahat Palazoğlu'nun cenaze namazını kıldırdı. Kılınan ikindi ve cenaze namazının ardından Palazoğlu'nun cenazesi, Bakanlar Kurulu kararı ile Tokad-i Hayrettin Türbesi'ndeki aile kabristanına defnedildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu da Tokad-i Hayrettin Türbesi'ne giderek cenaze törenine sonuna kadar eşlik etti. İHA