Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) eğitim, bilgilendirme ve mesleki dayanışma toplantısı Antalya'da gerçekleşti.

Antalya Harrington Park Resort Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, TESK'in bağlı Federasyon ve Birliklerin Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Genel Sekreterleri katıldı. Toplantıyla ilgili açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, toplantının esnaf ve sanatkarların içinde bulundukları sosyal, ekonomik ve toplumsal durumun tespit ve değerlendirmesi ile onların talep, istek ve beklentilerinin görüşülerek müzakere edilmesi, sektörel ve mesleki sorunlarına ilişkin çözüm yollarının aranması konusunda bir eğitim faaliyeti olarak planlandığını söyledi. Palandöken ayrıca, düzenlenen bu toplantının bir diğer amacının da seçimlerden sonra seçilen yeni yönetim kurulu üyelerinin birbirlerini tanıma, tanışma ve istişarelerde bulunma fırsatının yaratılarak işbirliği ve güç birliğinin yapılıp, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine de vesile olmak olduğunu belirtti.

Palandöken, TESK'in artık aranan ve sözü dinlenen bir kurum olduğunu da dile getirerek, Türkiye'de örnek bir sivil toplum örgütü olma yolunda ilerliyoruz. Sorunları eteğin ucundan değil ciğerinden tutarak ve sizden aldığımız enerji ile yolumuza devam ediyoruz ve bu yolda da başarılı oluyoruz.Altın yere düşmekle kulp olmaz tüm sorunları zamanla bir bir çözüyoruz” dedi.

Palandöken, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret ve yönetim kurulu üyeleriyle de baş başa görüşerek istişarelerde bulundu.