Ali Ercoşkun'un Meclis'te kendisini ziyarete gelen cübbeli ve sarıklı ziyaretçilerle çektirdiği fotoğraf, önce Bolu'da sonrada Türkiye gündemindeki bazı basın kuruluşlarında tartışma konusu olmuş, son iki haftadır Bolu gündeminde bu fotoğraf geniş yer tutmuştu. Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla kendisine yapılan eleştirileri cevaplayan Ercoşkun, konunun muhataplarından özür beklediğini belirterek Başörtüsü de, çarşafta, cübbe de, sarıkta bizim öz değerimiz” dedi.
Ak Parti il binasında partisinin İl, İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının da katıldığı basın toplantısında sinevizyonlu bir sunum yapan Ercoşkun, CHP'nin başörtüsü ve çarşaf açılımları ile ilgili geçmişte yaşamış olduğu çelişkileri, görüntülerle basın mensuplarına aktardı.
“TANJU ÖZCAN ŞAPKA TAKMALI”
Yorumların seviyesiz ve çirkin olduğunu belirten Ercoşkun ," Bildiğiniz gibi değerli arkadaşlar 25.11.1925 tarihinde 671 numaralı bir kanunumuz var. Bu kanunda -TBMM azaları ile İdare-i Umumiye ve Hususiyi Mahalliye…- şeklinde devam eden, halen yürürlükte olan milletvekillerinin şapka giymek mecburiyetinde olduğuna dair bir kanun var. Ve bu kanun bildiğiniz gibi TBMM Başkanlık Divanı tarafından Genel Kurul çalışmalarında uygulanır, yani şapka takılır, hatta milletvekillerinin şapka takıp takmayacağını başkanlık divanı üyeleri takip eder. Dolayısıyla baktığımız zaman bu kanunu uygulamakla görevli olan Tanju Özcan'ı başkanlık divanı üyesi olarak bu bahsi geçen fotoğraf paylaşımından sonra yapmış olduğu seviyesiz çirkin açıklamalarını hep birlikte gördük" dedi
“CHP'NİN ÇELİŞKİLERİ…”
CHP'de daha önce yaşanan çarşaf açılımı ile ilgili açılamalarda bulunan Ak Partili vekil, "CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'ın çarşaflı bir vatandaşımızla çektirmiş olduğu bir fotoğraf var. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güner'in gene çarşaflı bir annemize rozet takma töreni, aynı şekilde CHP İzmir İl Başkanlığında partililerle çarşaflı annemizin çektirmiş olduğu fotoğraflar var. CHP Giresun'da 2000 başörtüsü dağıttı gibi haberleri hepimiz biliyoruz.Bizim çektirdiğimiz, fotoğraf oldukça net. Bugüne kadar binlerce Bolulu hemşerimizi, TBMM'de misafir ettik. Ve en başta vermiş olduğumuz sözün getirmiş olduğu sorumlulukla kapımız herkese açık dedik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bizim için önemli ve değerlidir. Dolayısıyla hiçbir ayrıma tabi tutmadan, hiçbir filtrelemeye, ötekileştirmeye tabi tutmadan tüm misafirlerimizin fotoğraflarını da bir kişisel paylaşım sitesi olan facebook üzerinden de yayınladık. Ama bir baktık ki bu müthiş bir mesele oldu. Problem oldu ve gerçekten çok seviyesiz çok çirkin ifadelerle bunlar üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı " dedi.
“ÖZ DEĞERLERİMİZ…”
CHP'nin zihniyet kendisiyle çeliştiğini söyleyen Ali Ercoşkun sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Değerli arkadaşlar, başörtüsü de, cübbe de, sarık da, kara çarşaf da, bizim öz değerimiz. Bu öz değere dil uzatma gafletinde bulunan herkesi şiddetle nefretle kınıyorum. Tabi ortada hiçbir siyasi aktivasyon koyamayan, seçim döneminde vermiş olduğu sözlerin hiçbir tanesini yerine getiremeyen ve bunun ezikliği, psikolojik travmasıyla karşı karşıya bulunan Tanju Özcan'ın gene bir fotoğraf üzerinden siyaset politika üretmeye çalışan çalışmasını da anlayışla karşılamak lazım."
“ALINLARINI KARIŞLARIM…”
Yapılan seviyesiz yorumlarla ilgili olarak uğraşacak vaktinin olmadığını söyleyen Milletvekili Ercoşkun, " Başta Elfaz Temiz olmak üzere bu ifadeleri şiddetle kınıyorum. Özür dilemeleri gerekti