Memur-Sen, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla imza kampanyası başlattı. Memur Sen Bolu Temsilciliği, 20 bin imza toplayarak bu kampanyaya destek olacak.
Memur-Sen, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla imza kampanyası başlattı. Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, Memur-Sen Konfederasyonu'nun kurulduğu günden beri hem emeği hem de özgürlükleri önemli bulduklarını kaydederek, her ikisinin birlikte hayata geçmesi için sendikacılık yaptıklarını söyledi.
Bolu'da en az 20 bin imza toplayarak, Başbakanlığa verilmek üzere Memur Sen Konfederasyonu Başkanlığı'na gönderileceklerini kaydeden Koçak, Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesini istiyoruz. Anayasa referandumunda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki, kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine neden olunmakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan, 1982 tarihli darbe dönemimin iklimini yansıtan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kılık-kıyafet yönetmeliği marifetiyle ihdas edilen yasak ve sınırlamalar daha fazla gecikmeden tedevülden kaldırılmalıdır. Bu konuda ödenmiş bedeller unutulmadan, yeni bedellerin ödenmemesi için bu düzenleme en kısa zamanda yapılmalıdır. Memur-Sen camiası olarak geçmişten bu güne her fırsatta dile getirdiğimiz, sayısız eylem yaptığımız çalışma hayatında başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız , irade beyanı niteliğindeki imzaları hayata geçirilmek üzere Başbakanlığa sunulmak üzere kampanyamızı başlattık. İmzaların Başbakanlığa verilmesinden sonra başta konuya ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi verilecektir. Bunun yanı sıra, kampanyamıza toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Ülke genelinde tüm kamu çalışanlarını kapsayacak imza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütülecek. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla gündemde tutulacaktır. Şubelerimizde toplanacak imzalar, daha sonra konfederasyonumuza aktarılacak ve tüm genel başkan ve genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla Başbakanlığa teslim edilecektir” diye konuştu.