Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencilerine yönelik hazırlanan Özgür Hayata Özel Kulaçlar” projesinin tanıtım toplantısı Karaçayır Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Projede engelli sporcular yüzme sporuna kazandırılması amaçlanıyor.
Projenin tanıtım toplantısında Gençlik ve Spor İl Müdürü Suat Çelen ile Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, öğrenciler ve öğrenci velileri hazır bulundu. Projeyi tanıtan Çelen, İleride özel sporcularımıza hizmet etme çalışmalarımız var.Yüzme havuzumuz bize geçince belirlenen saatlerde özel sporcular spor yapma imkanı sağlamayı amaçladık.Sporcularımız için araç sağlayıp, onları evlerinden alıp evlerine bırakacağız. İnşallah başarılı oluruz” dedi. İl Müdürü Çelen'den sonra konuşan Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı ise, Özel Sporcularımız büyük emekler harcıyor. Kamu olarak kendilerine destek olacağız. Türkiye'de bu konuda öncü olduğumuz projeyi hayata geçiriyoruz. Bu çocukları faaliyetlerimizin içine alacağız. İlk etapta 20-25 çocuğumuz yüzme eğitimi alacak. Önümüzdeki dönemde ise bu rakamlar genişleyecek” dedi.
Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik hazırlanan ‘Özgür Hayata Özel Kulaçlar'projesinde ilk etap başladı. İlk etap Haziran ayının 2.haftasına kadar devam edecek. Çalışmalar taklaşık 35-40 katılımcı ve 6 antrenör eşliğinde haftada 4 gün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan Karaçayır Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek.