İç Anadolu Bölgesi Elit Akademi Liginde şampiyonluk koltuğunu bırakmayan Boluspor U16 takımı, Türkiye Şampiyonası'na gidiyor. Lig de 27 haftada oynadığı maçlarda 63 puan alarak adını her yıl olduğu gibi finallere yazdıran Altın çocuklar, Boluspor U16 takımı, Antalya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı. Altın Çocukların şampiyonada bir birinden önemli takımlar bulunuyor. Kırmızı beyazlılar, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Adana Demirspor, İnegölspor, Antalyaspor, Bucaspor ile mücadele edecek.

12 Mayıs'ta başlayacak olan şampiyona için Pazar günü Antalya ‘ya gidecek olan Boluspor U16 takımının yaptığı antrenman sonrası teknik sorumlu Yılmaz Özen ve kırmızı beyazlı oyunculardan Özay, Ali Burak, Hüseyin, Muhammed, Samet ve Ufuk açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

“YİNE SÜRPRİZ YAPACAĞIZ”

Boluspor U16 takımı teknik sorumlusu Yılmaz Özen; Orada Boluspor'u ve Bolu'yu çok iyi şekilde yine temsil edeceklerdir. Sadece şunu söyleyebiliriz. Bu benim 3'üncü şampiyonaya gidişim. Yine bir sürpriz yapacağız. Bize göre sürpriz değil ama sürpriz olarak düşünen varsa yine bir sürpriz yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Özen sözlerine şöyle devam etti: Çocuklar geçen seneki şampiyonluktan sonra tekrar yeniden ne olur diye düşündük. Yaş itibariyle zor bir yaş dönemindeler. Belirli bir geçişleri var. Bizim içinde zor onlar içinde zor. Bu geçişi iyi atlattık. Bu yaş guruplarında arka arkaya dereceler almak zordur. Ligde rakiplerimizde bizi daha farklı gördü. Geçen sene Türkiye şampiyonu olduktan sonra bu sene rakiplerimiz çok daha agresifti. Biz ortalama 4 tane ağır sakatlık verdik. O bütünlüğü tekrar sağladık. Ama bizim her zaman ki rakiplerimizin her zaman önünde yer aldık. Çocuklarımız eğitimlerini iyi aldılar. Doğru zamanda doğru bilgi aldılar. Bu onlar için hem bir tatil havasında olacak hem de onların kendilerini tekrar arena'da göstermeleri için bir fırsat olacak. Biz bunları yaparken çok zorlanıyoruz ama çocuklar her şeyin üstesinden gelebilecek mental kafaya sahipler. Çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Diğer rakiplerimize göre dezavantajlarımız çok daha fazla. Ama her takımdan taktik olarak bir adım öndeyiz. Çünkü doğru yerde doğru zamanda doğru işler yapmasını biliyorlar. Takım halinde oynamasını biliyor. Toplu ve topsuz alanda nasıl oynayacaklarını biliyorlar. Ön plandalar. Bu çocukların bu yaptıklarını açıkça söylemek gerekirse, başka yerde yapsalar heykelleri dikilir. Biz onların değerini her zaman vermeye çalışıyoruz. Bizim oraya gidişimizde çok büyük destekler oldu. Bize yardımı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ama bunlar çocukların kendi yaptıkları şeylerdir. Biz sadece onlara yardımcı olduk. Orada Boluspor'u ve Bolu'yu çok iyi şekilde yine temsil edeceklerdir. Sadece şunu söyleyebiliriz. Bu benim 3'üncü şampiyonaya gidişim. Yine bir sürpriz yapacağız. Bize göre sürpriz değil ama sürpriz olarak düşünen varsa yine bir sürpriz yapacağız.”

“GERÇEK BİR BAŞARI DENİLİYORSA, BU ÇOCUKLAR YAPMIŞTIR”

4 yıldır aynı oyuncularla çalıştıklarını belirten özen sözlerine şöyle devam etti: Bizim her gurubumuzda yetenekli oyuncular var. 2000 gurubundan aldığım oyuncularda benim bildiğim oyuncular. Sezon içinde performansları iyi olan oyuncular. Hiçbir zaman bizi yanıltmazlar. 2001 yılından da oyuncum var içerde. Biz çocuklarımızın ne yapacağını biliyoruz. Ama dediğim gibi gerçeklerin üzerine gidiyoruz. Çocukların yaptıkları gerçek bir başarıdır. Yadsınamaz, küçümsenemezde. Çocuklarımız her zaman bu işi yapacaklardır. Biz olsak ta, olmasak ta Boluspor kulübü çok iyi bir jenerasyon yakalamıştır. Bu jenerasyonun değerini de inşallah bileceklerdir. Biz çok fazla oyuncularımızı ön plana çıkarmıyoruz. Onlar kendi adlarıyla kendilerini öne çıkarıyorlar zaten. Bunu da inşallah kulübümüz ve şehrimiz iyi değerlendirir. Boluspor'un çok iyi bir parçası olacaklardır. Başarılı bir parçadır bunlar. İnşallah biz olsak ta olmasak ta bölünmeden aynı parçayı yukarıya taşıyacaklardır. Taşınması da lazımdır. Taşınmasa bu çocuklar Türk futbolunda bir yer bulacaklardır kendilerine. Biz oluruz, olmayız, Kulüp olur, olmaz. Ama bu oyuncular yerlerini mutlaka bulacaklardır. Çünkü biz çocuklarımıza çok emek verdik. Onlarda bu emeğin farkındalar. İnşallah herkeste bunun farkında olur. Gerçek bir başarı deniliyorsa, bu çocuklar yapmıştır. Hala da yapacaklardır. Bu zor dönemde bunu yapıyorlarsa, daha iyi şartlarda daha iyisini yapacaklardır.”

Boluspor U16 takımı teknik sorumlusu Yılmaz Özen'in ardından konuşan kırmızı beyazlı oyucular ise şunları dile getirdi:

“BİZE KARŞI HIRS YAPTILAR”

Özay: Antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz. Hocamız, takım içi iletişim ve arkadaşlık ortamımız çok iyi. Oraya gidince de başarı elde etmeyi düşünüyoruz. Geçen senede şampiyon olmuştuk. Antrenmanlarımız tempolu geçiyor. Bu sene takımlar, geçene seneye göre daha zorluydu. Bize karşı hırs yaptılar. Sezon zor geçti ama gurubumuzda şampiyon olduk.”

“TAKIMIMIZA GÜVENİYORUZ”

Ali Burak: Geçen seneye oranla bu sezon daha zordu. Rakipler bize karşı daha sert oynadılar. Zaten çok sakatlık verdik. Kutay, Samet Çoban hepsi çok sakatlıklar geçirdi. Geçen senekine göre bu sene daha zordu. Antalya'da final oynamayı düşünüyoruz. Hepimizi çok inandık. Takımıma ve arkadaşlarıma çok güveniyorum. Özellikle de buna çok inandık. Takımımıza güveniyoruz.”

“ANTALYA'DA ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAĞIZ”

Hüseyin: Bu sene güzel bir başarılı dönem geçirdik. Bazı takımlar bizlere karşı ekstra motivasyonla sahaya çıktılar. Biraz zorlandık ama bu sene yine şampiyon olduk. Antalya'da bunun devamını getireceğimizi biliyoruz. Bu sene de Antalya'da şampiyonluğa oynayacağız.

“ŞAMPİYONLUĞA İNANDIK”

Muhammed: Sezon başından beri yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. İnşallah geçen seneki gibi unvanımızı devam ettirip 1'inci olmak istiyoruz. Takıma ve arkadaşlarıma güveniyorum. Şampiyonluğa inandık.”

“UNVANIMIZI KAYBETMEMEK İSTİYORUZ”

Samet: Sezon olarak çok zor bir sezon geçirdik. Geçen seneden gelen şampiyonluk dolayısıyla rakiplerin bize karşı daha fazla motive olması, bizi gerçekten zorladı maçlarda. Bu motive ile oluşan sertliklerden de sakatlıklar yaşadık. Allah'a şükür atlattık bunları. Tekrar bölge şampiyonluğunu kazandık. İnşallah Antalya'da da iyi oyunla geçen seneki unvanımızı kaybetmemek istiyoruz.”

“BÜTÜN TAKIM OLARAK İNANMIŞ DURUMDAYIZ”

Ufuk: Sezona sağ bek olarak başladım ama stoper olarak devam ediyorum. Daha iyi oynamak istiyorum. Takımım için elimden geleni yapacağım. Bu sene de şampiyon olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Bütün takım olarak çok inanmış durumdayız.