Kırmızı beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama sonrası Yılmaz Özen'den de açıklama geldi. Yılmaz özen tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

BİR ÖMRÜ BOLUSPOR'A VAKFETTİM

10 yaşında altyapısına girdiğim, tribünlerinde bulunduğum,17 yaşında A Takımına yükseldiğim ve futbolun gerekliliği dâhilinde 17 senelik futbol hayatımı sonlandırdıktan sonra 2008 yılında altyapısında Antrenörlüğe başladığım Boluspor'umuzda 7 sene görev yaptım. Kısaca bir ömrü Boluspor'a vakfettim. Bu süre içinde Türkiye Şampiyonluğu Türkiye 2. Ligi ve Türkiye 3.lüğü dereceleriyle kulübümün ismini Altyapı camiasında en yükseğe taşımak noktasında elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşünmekteyim.

TAMAMEN ÖZVERİ İLE VERİLMİŞ BİR KARARDIR

Yine 2013-2014 Sezonunda; Besim Hocanın ayrılmasından sonra 1 maç, Engin Hocanın ayrılmasından sonra ise 6 maç kulübümüzde görev aldım. Bu son 6 maça gelişim ise şahsımın bir talebi olmadan, doğup büyüdüğüm ve ekmeğini yediğim kulübümün ligde kalması için kendi spor hayatımı hiçe sayarak tamamen özveri ile verilmiş bir karardır.

FATİH TERİM'İN TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRDİM

Bu kritik haftaların son maçı olan ve takımın kaderini çizecek ve belirleyecek olan Denizlispor Maçı öncesi yurt dışında görev almak için Milli Takımlar Antrenörü Sayın Fatih Terim bizzat tarafımı davet etmesine rağmen ve bu davet tarafımın geleceğini olumlu yönde etkileyecek çok önemli bir gelişme olmasına rağmen sırf takımımı bu aşamada yalnız bırakmamak adına verdiğim sözün arkasında durarak teklifi geri çevirdim.

AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYDUM

Şimdiye kadar bu yönde hiçbir açıklama yapmamış olmama rağmen Denizlispor maçından sonra tarafımıza ödenmesi gereken primlerin altyapıya ödendiği noktasında yapılan beyan neticesinde açıklama yapma gereği duydum. Bu aşamada belirtmek isterim ki zaten kulüpler altyapıların tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Dolayısıyla yapılan açıklama Boluspor Kulübünün tarafımıza prim borcu olduğunun üstü örtülü kabulü anlamına gelmektedir. Öyleyse Altyapıya bize ait primlerin verilmesi Boluspor'un ödemesi değil bizim bağışımızdır ki altyapıya yaptığımız bu bağışın sonuna kadar helal ediyoruz. Ancak sezonu tamamlamadan ayrılan BizatiHoca'ya sırf sözleşme gereği milyonlar ödenirken bize yapılan uygulamayı Boluspor Camiasının ve Bolu halkının takdirine bırakıyorum.

Küme düşmemesinde küçükte olsa bir payım olduğunu düşündüğüm Boluspor'umuzun bu genel durumu benide üzmektedir. Kulübümüzün eski günlerine dönmesi dileğiyle başarılar dilerim. Saygıyla. Haber Merkezi