Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından 10–16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ikincisini düzenlediği lise ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan ‘ikinci kısa öykü ve kompozisyon yazma yarışması ödül töreni ve özel eğitim şenliği' geniş katılımla eğlence havasında geçti. Programa Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Okul Müdürü Rıdvan Yücel açılış konuşmasında yarışma sürecini, eserlerin incelenmesi aşamasını ve eserlerin içeriği hakkında bilgiler verdi. Yine okulun projesi olan ‘Arkadaşım Olur Musun?' projesi hakkında bilgi veren Yücel, yaklaşık 2000 lise seviyesindeki öğrenciye engelli kavramının rehber öğretmenler vasıtasıyla anlatılmasının sağlandığını ve 250 öğrenciyle birebir arkadaşlık kurulduğunu, öğrenci, öğretmen ve velilerden çok olumlu görüşlerin alındığını belirtti.
Şölene katılan İl Milli Eğitim müdürü İbrahim Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada özel eğitim öğretmenliğinin zorluklarını, fedakârlık istediğini, ayrıca eğitim-öğretim dışında bu şekildeki sosyal faaliyetlerin de ekstra bir mesai gerektirdiğini bundan dolayı okul idaresini tebrik ettiğini söyledi. Anneler gününün de yeni geçmiş olması nedeniyle engelli öğrencilerin annelerini ayrıca tebrik ettiğini söyledi.
Programa katılan Vali Yardımcısı Ömer Eru, özel eğitimin önemini, özel eğitim öğrencisinin velisi öğretmeni olmanın öneminden bahsetti.
Program öğrencilerin yaptığı step gösterisi, fıkra canlandırması, değişik yarışmalar ve misafirlerle öğrencilerin kasnak yarışıyla sona erdi.