Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmet aracı alımı projesi ile 4 araç için 143 bin TL'lik bütçe alım yapıldı. Bünyesinde yaklaşık 600 adet çalışma kalemiyle oldukça geniş bir alana hitap eden ve yaşamımızdaki hemen her konuyla dolaylı veya direkt olarak ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü için araçlar hizmetin olmazsa olmazı konumunda.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çiftçilerimize doğrudan hizmet sunarken, özelikle sahada tarımsal alanlarda ÇKSHayvan Pasaportu, Makine EkipmanKırsal Kalkınma Desteklemeleri, Gıda Kayıt Onay Sertifikasyon ve Denetimi, TAPDK, Bitki Sağlığı ve Yetiştiriciliği ve Hayvansal Sağlığı ve Yetiştiriciliği konularında danışmanlık, eğitim ve kurs gibi hizmetleri bir fiil sahada gerçekleştirmektedir. Yazın toz toprak, kışın yağmur çamur demeden köylerde, tarımsal üretim yerlerinde, kümeslerde, fabrikalarda, gıda işletmelerinde bütün üretim aşamalarında ki çalışılmalar konusunda gerek kontrol gerekse sürdürülebilirlik açısından teknik destekle üretici ve tüketicinin yanında yer almakta.

Bu hizmetler kapsamında 2015 yılı ilk 8 aylık dönemde İl merkezinde 22 araç ile yaklaşık 10.000 ziyaret gerçekleştirilmiş olup, yaklaşık 586 bin km yol gidilmiştir. Verilerden de anlaşıldığı üzere hizmetin yerinde ve zamanında minimum aksamayla gerçekleşebilmesi adına Özel İdare bu yılda kurumumuza 4 adet yeni araçla desteğini sürdürmeye devam etmiştir. Kurumların ortak ve koordineli hareketi ile kazanan Bolulu üreticilerimiz olmuştur. Bu vesileyle başta Sayın Valimize, İl Özel İdare Başkanına, İl Genel Sekreterine ve İl genel meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Haber Merkezi