İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ederken, kurumların bütçe talepleri ile ilgili komisyon raporları da son oturumla birlikte tamamlanmış oldu. Kurumlara ayrılan net bütçe miktarları Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporla bu hafta belirlenmiş olacak.

Yaşar Yüceer Başkanlığında Kasım ayı başından beri kurumların 2015 yılı bütçesini görüşen mecliste artık sona geliniyor. Kurumların taleplerini meclise sunmasının ardından komisyonlarda gerekli incelemelerini yaparak bütçe miktarlarını belirledi. Son kararı Plan ve Bütçe komisyonu verecek.

Pazartesi günü gerçekleşen son oturumda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bütçe talepleri ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Raporda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne 45.000 TL, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne 145.000 TL. ödenek aktarılmasının uygun olduğu belirtilirken, her iki raporla ilgili son karar Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından verilecek.