İl Özel İdaresi'ne ait olmasına rağmen şu anda atıl vaziyette olan Vilayet Meydanı'nda ki bina, İl Genel Meclis üyelerinin oy birliği karar ile Bolu Belediyesi'ne tahsis edilmedi. Bolu Belediyesi, boş olarak duran binayı geçici süreyle kullanım hakkının kendisine verilmesi için İl Özel idare'ye başvurmuştu.

HABER: ELİF DERDOĞAN

Mülkiyeti İl Özel İdareye ait olan bina, Bolu Belediyesi tarafından geçici kullanım amacıyla talep edilmişti. Bu gün bir araya gelen İl Genel Meclis üyeleri, komisyonlardan glen raporlar sonrası kararını vererek, binanın kısa sürede yıkılacağı gerekçe gösterilerek Bolu Belediyesi'ne kullanım hakkı verilmesini uygun bulmadı.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kent Meydanında bulunan sinema binasının Bolu Belediyesine geçici tahsisi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen raporlar ele alındı. Söz konusu yerin imar tadilat planı ile ilgili Bolu Belediyesinden gelecek kararının beklendiği belirtilirken, her iki raporda da ileride Özel İdarenin bina ile ilgili çalışma yapacak olması ve bu nedenle binanın yıkılacak olması nedeniyle Bolu Belediyesine tahsisin uygun olmadığı ifade edildi. Raporlar oy birliği ile kabul edildi. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, söz konusu binanın nasıl değerlendirileceğinin, imar tadilat planı ile ilgili Belediye Encümeninden çıkacak karar sonrasında netleşeceğini söylerken, meclis üyeleri de yeni yapılacak binanın yine sinema binası olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.