İl Genelinde vatandaşa hizmet götüren İl Özel İdaresi, araç parkurunun eski olaması nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşıyordu. Sıkıntılar azaltmak isteyen İl Özel İdaresi, araç parkına 12 yeni araç daha katarak gücüne güç kattı.
İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen araç tanıtım törenine Vali İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkan Vekili İhsan Ağcan, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Yol İş Sendikası Şube Başkanı Rıdvan Öztaş, daire müdürleri, muhtarlar ve İl Özel İdaresi çalışanları katıldı.
“Araçlar gücümüze güç kattı”
Törende konuşan ve yeni araçlar hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Kıbrıscık ilçe ve köylerinin ihtiyacı olan 1 adet itfaiye aracı İller Bankası kredisiyle alınmıştır. Aracın 50 bin TL'si Kıbrıscık Belediyesi tarafından karşılanmış ve tüm ilçenin hizmetine sunulmuştur. 5 adet 4X4 pikap idaremizin arazi hizmetlerinde kullanılmak üzere İller Bankası kredisiyle alınmıştır. 4 adet camlı van araç idaremizin arazi kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere İller Bankası kredisiyle alınmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından köylere hizmet götürmek için kullanılmak üzere 1 adet çöp kamyonu hibe edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü'nün dezavantajlı vatandaşlara hizmet götürebilmesi ihtiyacının karşılanması için Özel İdaremizce alınarak 1 adet obezite ambulansı da İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilmiştir. Bu araçların alınmasında emeği geçen Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Genel Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Geçen sene aldığımız araçlar gücümüze güç kattı. Bu araçların da hizmetimizi artıracağına inanıyorum” diye konuştu.
“Arazi çalışmalarında bizlere yardımcı olacak”
Daha sonra Yol İş Sendikası Şube Başkanı Rıdvan Öztaş bir konuşma yaparak yeni araçların hayırlı olmasını diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu'da Bolu'da çok önemli hizmetler yaptıklarını söyledi. Şuana kadar 10 milyon TL'lik aracı İl Özel İdaresi'ne kazandırdıklarını söyleyen Kutlu, Bu sayı hakikaten çok önemli. İl Özel İdaresi'nin karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu araçlar da hem kış çalışmalarında hem yaz aylarındaki arazi çalışmalarında bizlere yardımcı olacak. Bildiğiniz gibi geçen yıl ve bu yıl Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan ve merkez ilçemizde çöp toplama faaliyetleri yapmıştık. Vatandaşlarımız içinde son derece önem arz eden bir hizmetimiz bu. Bolu merkez ilçemize de Sayın Milletvekilimiz Ali Ercoşkun'un önemli katkılarıyla çöp toplama aracını bugün hizmete koyuyoruz. Sadece Bolu merkez ilçe de değil diğer ilçelerimizde de çöp toplama aracımız olacak. Böyle önemli hizmeti Bolululara sunmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bu araçlardan biride obezite ambulansı. Bu da hakikaten önemli bir hizmeti beraberinde getiriyor. Türkiye'de şuanda bu araçtan çok az bir miktarda var. Bunlardan bir tanesinin Bolu'ya kazandırılmasında İl Genel Meclis üyelerimizin çok emeği var. Kazasız belasız günler diliyorum” dedi.
“Doğru hizmetleri, en kısa zamanda gerçekleştirebiliyoruz.”
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da törende bir konuşma yaptı. İl Özel İdaresi araç parkının her geçen gün yenilendiğini söyleyen Ercoşkun, Ak Parti hükümetleri makul, mantıklı her türlü projede bir dediğimizi iki etmiyor. Türkiye genelinde örnek olabilecek köylerden çöp toplama vesilesiyle Dörtdivan, Yeniçağa ve merkez ilçe dahil olmak üzere bir proje ile gittik ve Sayın bakanımız iki çöp kamyonunu direk hibe etti. İstedikten sonra her şeye bir çözüm bulabiliyoruz. Doğru projelerle, doğru hizmetleri en kısa zamanda gerçekleştirebiliyoruz. Sene sonunda gelen 3 milyon TL'lik ödenek çok önemli bir rakam. Bizler yazın köy ziyaretlerinde suyu olmayan köy olmadığını gördük. Yolu olmayan