İl Özel İdaresine Kazandırılan 29 adet, toplam 4 milyon 799 bin 561 TL değerindeki araçların teslim töreni Bolu İl Özel İdaresi Şantiyesinde gerçekleştirildi. Törene katılan Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milletvekilleri Tanju Özcan, Fehmi Küpçü, Ali Ercoşkun ve Vali Aydın Baruş araçların Bolu'ya kazandırılması ile ilgili açıklamalarda bulunarak hayırlı olmasını dilediler.

Haber: Emrah ÖGET

Özel İdarenin araç filosuna katılan 10 adet Damperli Kamyon, 4 Adet Çöp Kamyonu, 1 adet Çekici, 2 adet Ekskavatör, 4 adet Kanal Kazıcı Yükleyici, 1 adet Akaryakıt Tankeri, 2 adet Pick-up düzenlenen törenle ilçelere dağıtımı yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli araçların Bolu ve ilçelere hayırlı olması dileğinde bulunurken, yeni iş sezonunun da kazasız belasız geçmesi temennisinde bulunarak tüm çalışanlara başarılı bir sezon diledi.

Yüceer: ”Allah kazasız, belasız hizmetler nasip etsin”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer'de araç filosunun yaklaşık 4 milyon 59 bin TL'ye mal olduğunu belirterek, 9 tane kamyon, 5 tane kepçe, 2 tane ekskavatör, 1 tane tır, 2 tane küçük tonajlı kamyon, bunların alınmasında emeği geçen, katkı sağlayan başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, il başkanlığımız ve teşkilatımız olmak üzere tüm il genel meclis üyesi arkadaşlarıma, bu araçların alımında çalışan, gayret gösteren il genel sekreterimize, destek hizmetleri şube müdürümüze ve personelimize teşekkür ediyorum. Bu araçlarımızla köyümüze, köylümüze yönelik hizmetlerimize devam edeceğiz. Allah kazasız, belasız hizmetler nasip etsin diyorum” dedi.

Yılmaz: Gurur duyduğumuz tablo ile karşı karşıyayız”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da karşılaştığı tablonun gurur verici bir tablo olduğunu söyleyerek araçların Bolu'ya kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti. Başkan Yılmaz, Gurur duyduğumuz tablo ile karşı karşıyayız. 11 yıl önce Belediye Başkanı olduğumda çok fazla eleman var ama iş makinası konusunda çok sıkıntıdaydık. Şuan o dönemden bu döneme il genel meclisindeki arkadaşlarımız ve il özel idaresindeki arkadaşlarımızla beraber iş makinalarımız hep ortak kullanılmıştır ve eksiklerimizi tamamlamışızdır. Ben öncelikle şuan il genel meclisi başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum. Tabi başta sayın valimiz olmak üzere bu çalışmayı yapıp iş mevsiminden önce böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için. 11 yıllık Belediye Başkanı olmama rağmen biz de alımı yapacağız, bir çok alımımız var hatta buradaki alımlardan çok daha fazla, takriben 7-8 milyonluk bir alım yapacağız. Hala daha ihale aşamasını bitiremedik. Zamanında bu işi alıp, becerip hemen iş başı yapabilecek hale getirdikleri için il genel meclisi başkanı, il özel idaresi genel sekreteri ve ekibine şükranlarımı sunuyorum . Dışardan görürsünüz Belediye Başkanı çok çalışıyor dersiniz ya daha bunları ben bu noktaya getiremedim. Onun için şu makinaları iş mevsiminin başında görmüş olmanın gururunu yaşıyorum. Bunu becerememiş olan bir Belediye Başkanı olarak yaşıyorum. Bunu becerenlere de şapkamı çıkartıyorum” şeklinde konuştu.

Özcan: Bir teşekkür de ben istiyorum”

Başkan Yılmaz'ın ardından Bolu Milletvekili Tanju Özcan söz aldı. Araçların alınmasına çok sevindiğini söyleyen Özcan, Bugün il özel idaremize kazandırılan bu araçların Bolu'muza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ben diyorum ki emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama bir teşekkürde ben istiyorum çünkü bu sıkıntıları TBMM'de sürekli dile getiren benim işte ara arada duyuluyor ve iktidar partisi milletvekilleri de bu konuda adım atıyorlar. Bunun için teşekkür ediyorum kendilerine. Ben bu araçların alınmasına çok sevindim, bundan sonra köy muhtarlarımıza kimse ya araç gerecimiz yok o yüzden yollarımız yapılamıyor veya içme suyuyla ilgili sıkıntıları ben size malzeme vereyim de siz kendiniz yapın diyemeyecek. Bundan dolayı çok mutluyum. Bakın sadece malzemeyi vermek köylümüze yetmiyor, köylümüz yaşlı zaten, inşallah bundan sonraki bir ay içerisinde, seçime yetişir diye ümit ediyorum. Bolu'nun bütün köylerindeki sorunları gideririz inşallah. Sorun ne diye sorarsanız ben bu konuda zaten 490 tane soru önergesini TBMM'ye verdim. Bolu'nun tüm köylerindeki sorunlarını Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti gayet iyi biliyor. Çözeceklerinden de ben eminim” dedi.

Küpçü: İktidarı çalıştıran muhalefettir”

TBMM Divan Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'de törende yaptığı konuşmada, İktidarı çalıştıran muhalefettir. Sağ olsun Tanju Bey bize bu konuda çok katkı veriyor. Bir sürü soru önergesi veriyor, meclis anlamında yapıyor. Ama cevap mahiyetinde olsa da söylemeden geçemeyeceğim. Şimdi sormuşlar demişler ki, size bir şey tarif ediyoruz hele bakalım bunu bir bilin, kanadı var uçmaz, iğnesi var sokmaz, peteği var bal yapmaz. Ne bu, adam demiş ki ben ne yapayım böyle arıyı. Bizim milletvekili olarak teklifini sunduğumuz kanunun sayısına bakarsanız %100'ünün kanunlaştığının sonucunu görürsünüz. Tabi bu işin latife kısmı. Biz Tanju Beye de muhalefeti için teşekkür ediyoruz o da Bolu'nun seçilmiş bir milletvekilidir. Zaman zaman o bize söylüyor biz de imkan bulmuşken söyleyelim dedik. Dün köy yolarımız yapılırken o yandan çarklı kepçelerimizle mazotu biten yakıtı biten ya da o tasarrufu kullanamayan devlet adına bugün elhamdülillah malzemeden çalmayan ve şakır şakır o köylere başta çakıl taşlarıyla asfaltıyla beraber bu hizmeti üreten, hani şu yanı başımızdaki Bolu dağı gibi, 6 hükümeti 12 bakanı eskittiğimiz Bolu dağı tüneli gibi artık Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi hizmet üreten bir ülkenin evladıyız. İktidarda olmaktan dolayı gurur duyuyoruz, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Ercoşkun: Bunlar ne ilk ne de son olacak”

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da hükümetin hizmetlerinin saymakla bitmeyeceğini ifade ettiği konuşmasında Bugün gerçekten insanın emek verdiği, hayal ettiği ama daha sonrada gerçekleşme imkanını bulduğu çok önemli çok anlamlı günlerden birisindeyiz. Haziran 2011'den beri milletvekili arkadaşlarımızla beraber TBMM'de sizleri temsil etmeye çalışıyoruz. İktidar partisi olarak da tabi bir taraftan meclis çalışmalarında yapmış olduğumuz yasama faaliyetleri, kanun tasarı ve tekliflerine vermiş olduğumuz katkılar ama diğer taraftan da Bolu'nun her köşesine 490 köyüne 9 ilçesine 3 beldesine 1150 tane mahallesine mesai arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmeye gayret ediyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetler saymakla bitmez ama diğer taraftan eksik kaldığımız yapamadığımızı sayarsak onlarda uzun sürer. Bu aslında ikinci büyük törenimiz. Bundan önce de ciddi bir makine parkıyla alakalı bir tören gerçekleştirmiştik. Bütün araçlarımız sadece bakım ve onarım masraflarının ödemesiyle neredeyse yenilenmiş durumda ama bunlar ne ilk ne de son olacak” diyerek bu araçların Bolu'ya hayırlı olmasını diledi.

Baruş: ”Bolu örnek bir il”

Törende son konuşmayı Vali Aydın Baruş yaptı. Bolu'ya geldiğinden beri en sevindiği manzaralardan birinin bu tören olduğunu belirten Vali baruş konuşmasına şöyle devam etti; Bu törene her kurumdan iştirak eden değerli misafirler, bugün çok güzel bir bahar gününde yine güzel bir vesile ile bir araya geldik. Bu vesile de il özel idaremize kazandırılan 29 adet iş makinası ve kamyon niteliğindeki aracın artık görevli arkadaşlara teslimi ve köylerimizin, ilimizin hizmetine sunulması. Ben Bolu'ya geldiğimden beri en sevindiğim manzaralardan birisi Bolu İl Özel İdaresinin araçlarını ilçelere dağıtarak hizmetleri yerine götürmesi uygulamasını görmem oldu. Çünkü bir çok ilde bu uygulama yok, genelde merkezden gönderiyor araçları. Fakat burada kaymakamlıklarımızın emrine verilen araçlarla hizmetlerin en yakın şekilde ve zemine uygun bir şekilde yürütülmesi sağlanıyor bu da çalışmalarda ciddi bir aktiflik sağlıyor, yerindelik sağlıyor, verimlilik sağlıyor. Burada alınan araçlarımızın bir çoğu da zaten kaymakamlıklarımıza teslim edilecek ve köylere hizmet götürme birlikleri vasıtasıyla köylerimize hizmet olarak, vatandaşlarımıza hizmet olarak yerinde çalışacaklar. Bu araçların ilimize kazandırılmasında çok değerli milletvekillerimizin emekleri var onlara teşekkür ediyoruz. Çünkü bir il hizmetten yararlanacaksa el birliği ile çalışıp hep merkezin kaynaklarının buraya yönlendirilmesinde hem de yerel kaynakların harekete geçirilmesinde birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu anlamda Bolu örnek bir il. Bu kazanılan araçlarla daha önceden başlatılan çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde devam edecek ve aynı zamanda son yıllarda özellikle KÖYDES projesi sayesinde çok ciddi altyapı yatırımlarına kavuşmuş olan köylerimizin diğer eksiklikleri de süratle giderilmiş olacak. Bu güzel günde buraya iştirak ederek il özel idaremizi yalnız bırakmadığınız için bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum Bu araçların alınmasında ve hizmete sokulmasında Genel Sekreter başta olmak üzere Bolu İl Özel idaresinin çok değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tüm araçların ilimize, köylerimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah kazası, belasız kullanmayı nasip etsin.”

Konuşmaların ardından yeni araçlar için kurban kesimi yapıldı ve İl Müftüsü İzani Turan tarafından dua okundu. Kurdele kesiminin ardından törene katılanlara ikramlarda bulunulurken, yeni araçların anahtarları teslim edildi.