Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu, öğrencilerini pastacılık sektörüne ara kalifiye eleman olarak yetiştirmek için çalışmalara başladı.
Özel eğitim öğrencilerine bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde açılan Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu ilk öğretimi bitiren çocuklarımızın, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla eğitim veren bir orta öğretim kurumudur.
Bu yıl, 9. sınıfa giden öğrencilerine, Okulun kendi bünyesinde faaliyete geçirecekleri atölyede uygulamalı pasta yapımı konusunda eğitimler vererek piyasaya ara kalifiye eleman yetiştirmek için çalışmalara başladı.
Büyük Berk Özel Eğitim Mesleki Eğitimi Okulu yetkilileri bu amaçla öğrencilere pastacılık sektörünü ve uygulamalarını tanıtmak amacıyla İlimizde ilk olarak pasta ve kurabiye üretimi yapan Deniz Pastanesi ile Kurabiyecizade Firmasının yetkilileri ile görüşerek, pasta ve kurabiyelerin yapıldığı imalathanelerde öğrencileri ile birlikte inceleme gezisi düzenledi.
Hijyen açısından bir sorun çıkmaması için imalathaneye girmeden bonelerini, galoşlarını ve maskelerini takan öğretmen ve öğrenciler daha sonra üretim tesisine girdiler. İmalathaneyi gezen öğrenciler mamullerin nasıl yapıldığına tanık olurken, çocuklara eşlik eden yetkililerde üretim aşamaları ve hijyen kuralları ile ilgili bilgiler aldı.
Mesleki Eğitim Merkezi yetkileri ve öğrencilerine Deniz Pastanesi imalathanesinde Şirket sahibi Hasan Aksoy, Kurabiyecizade Fabrikasının imalathanesinde ise Fabrika Kalite Yönetim Sistemi Yöneticisi Ayla Öncebe eşlik ederek bilgiler verdi.