Haber; Sefa GÜNAY

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve Bolu’yu etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etmiş durumda. Kent merkezinde belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü ve Bolu Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, açıklamalarda bulunarak belediyenin yaptığı karla mücadele hakkında yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi.

Bolu Belediyesi tarafından yapılan karla mücadele hakkında açıklamalarda bulunan ve gelen eleştirilere sert tepki veren Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü ve Bolu Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“HEM KAR YAĞACAK HEM DE YERDE TUTMAYACAK ŞEKLİNDE ELEŞTİRİLER VAR”

“Bilindiği gibi Cuma gününden itibaren ilimizde kar yağışı devam ediyor. Bu kar yağışının devam etmesi ile birlikte tabi eleştirilerde gün geçtikçe dozajını arttırıyor. Fakat bu şehirde yağan kara biz güzellik olarak bakıyoruz. Bu kar yağışının sevinçle karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat hem kar yağacak hem de yerde tutmayacak şeklinde eleştiriler var. Ben bu eleştirilerde Bolu halkının yaptığı eleştirileri kastetmiyorum. Ama art niyetli geçmişte yapılanları unutup eleştiri yapanlara söylüyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın; Bolu halkının yaptığı her türlü eleştiriye anlayışımız var. Mutlaka aksaklıklar olmuştur. Bunlarla ilgili her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Gerekli yardımlarda bulunuyoruz.”

“EMEĞE SAYGI DUYULMUYOR”

“Bizim 2 bin 153 km yol ağımız var. Edirne-Kars arası 1.673 km yani bizim kar temizleme alanımız Edirne’den Kars’a gidiyor geriye de yarısına kadar geliyor. O kadarlık km’lik alanda karla mücadele yapıyoruz. Bin 500 km kaldırım alanımız var. Hiç kimseyi görmedik şeklinde eleştiriler var. Biz bin 500 km’de kaldırım temizlemesi yapıyoruz arkadaşlar. Emeğe saygı duyulmuyor. Benim personelim 24 saat çalışıyor. O kürekle devamlı kar temizlemenin ne kadar zor olduğunu herkes bir düşünsün. Evinde keyfinde olan arkadaşlar bunu mizah haline getirmişler camdan bakım ‘Bolu Belediyesi çalışmıyor’ şeklinde eleştirilerde bulunuyorlar. Bizim bütün ekiplerimiz sahada. 500 kişi çalışıyor.”

“SADECE HEDEFLERİNDE BOLU BELEDİYESİ VAR”

“Bu eleştiriyi yapan arkadaşlar, siyasiler tekrar söylemek istiyorum. Şu anda D-100 karayolundan Düzce-Bolu istikametine yol kapalı. Koskoca devlet İstanbul-Ankara arasındaki yol güzergahını kapatıyor. Buna da bir satır bir şey söyleyin. Bolu’da ilk defa mı kapandı yollar? Bolu’da ilk defa mı böyle kar manzarası ile karşılaştık? Hayır. Ama sanki Bolu’ya ilk defa kar yağıyormuş havası içerisinde olanların eleştirileri var. Koskoca devlet yolu açamıyorsa Bolu Belediyesinin en ufak ara sokağı ile ilgili kimsenin eleştiri yapmaya hakkı yok. Niye insanlar ilçe yollarından dolayı eleştiri yapmıyor. Niye karayollarına bir şey söylemiyor. Ama sadece hedeflerinde Bolu Belediyesi var. Bolu Belediyesini başarısız göstermek için var güçleri ile çalışıyorlar. Ama bu konuda arkadaşlar başarısız olacaklarını düşünüyorum.”

“GİDİP KÖYLERDEKİ DURUMLARA BAKSINLAR”

“Şu anda 200 tane köye ulaşım kapalı. Dün 136’idi. Bu günkü kar yağışı ile 200. Bolu’da 200 köye ulaşım sağlanamıyor. Bunun sebebi Bolu Belediyesi mi? Neden bu eleştiriyi yapan arkadaşlar 200 köye ulaşım sağlanamadığını belirtmiyor? Ben her gece 3’de eve gidiyorum ekiplerimin başındayım. Ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Eleştiriyi yapanlar bir köye gitsin de baksınlar. Niye köye çıkamıyorlar? Niye bir kare fotoğraf atmıyorlar. Bunu kimse niye sorgulamıyor. Gidip köylerdeki durumlara baksınlar. Ben bunu eleştirmek için söylemiyorum. Tabi ki köy yollarımız bu kar yağışında kapanacak ama ekipler gidip o yolları açacak. Nasıl burada yollar kapanıyor ve bizim ekiplerimiz çalışıyorsa orda da aynısı olacak. Nasıl bundan önceki yıllarda Bolu dağı kapandıysa yine kapanacak, açılacak. Bu şehre ilk defa kar yağmıyor. Bundan öncede kar yağmıştı.”

“AMAÇLARI, DERTLERİ TANJU ÖZCAN”

“Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve belediyeyi yıpratmak adına sosyal medya da gerekli gereksiz bir şekilde bir trol mantığı ile eleştiride bulunuyorlar. Vatandaşlarımızın söylediği bütün eleştirilere açığız biz. Ama bunu daha önceki yılları bilen sırf artı niyetli bir şekilde fırsat kollayarak açıklama yapan kişilere söylüyorum. Amaçları, dertleri Tanju Özcan. Herkes bu işleri geçsin. Herkes boş yapıyor, boş yapmaya değer veriyorlar. Ben ilk defa bu kadar cahilce açıklamalar görüyorum. Biz bunlara üzülüyoruz. Biz nasıl çalışma yaptığımızı biliyoruz. Birkaç tane trol siyasetçinin yaptığı açıklamalarla kendimize yol bulmaya çalışmıyoruz. Kim ne söylerse söylesin buradaki 500 tane arkadaşımızın alın teri var. Ben arkadaşlarımızın emeğini unutmam. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.”