Haber; Tunahan AKKOLOĞLU

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, ‘Karla mücadele edilmiyor’ dedikoduları üzerine Bolu Belediyesinin karla mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu. Belediyeye karşı yapılan eleştirilere cevap veren Özdemir, “Bazı arkadaşlarımız, ekiplerimizden şunu bekliyor herhalde, kar yağsın ama ekiplerimiz havada yakalasın istiyorlar. Maalesef öyle bir şansımız yok. Kar mutlaka yere düşecek.1-2 saat belki, 1-2 gün kalacak. Ama biz yollarımızı, kaldırımlarımızı açmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karla mücadele hakkın da açıklamalarda bulunan ve eleştirilere cevap veren Başkan yardımcısı Özdemir, açıklamaların da şu ifadelere yer verdi;

“BU KAR BİZE EZİYET OLARAK DEĞİL, BU KAR BİZİN SEVİNDİRİYOR”

“Hafta sonu çok güzel kar yağışıyla uyandık. Özellikle Cuma günü başlayan ve Cumartesi ve pazara denk gelmesiyle bu kar bize eziyet olarak değil, bu kar bizin sevindiriyor, mutlu ediyor. Bolu ilkbaharıyla, sonbaharıyla özelliklede kışın çok güzel. Biz bu kar yağışından mutluluk duyuyoruz. Fakat biz bu kar yağışı ve geçen seneki kar yağışıyla olumsuz eleştiriler alıyoruz. Haksız eleştirilere nasıl maruz kalıyoruz? Özellikle bazı siyasiler, yada art niyetli kişiler. Evinde kahvesini, çayını yudumlarken camdan dışarı bakıyor diyorki, yollar açılmamış. Ama ben özellikle ekipleri görmenizi istedim, burada ki arkadaşlarımız çalışıyorlar, özellikle sizlerin de görmeniz için burada toplandık. Bu çalışan arkadaşlarımıza haksızlık yapıldığını belirtmek için gösterdim. Çünkü bu arkadaşlar sabahın 5’inden itibaren durmaksızın çalışıyorlar. Yani kaldırımlarımızı, yollarımızı temizlemeye çalışıyorlar. Daha önceki yıllarda kar çalışmasına katılan arkadaşlarımızda, yine burada ki arkadaşlarımız. Çünkü hem Temizlik işleri Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız hem Park Bahçeler hem de Fen İşleri Müdürlüğünde ki arkadaşlarımız cumartesi ve pazar günü karla mücadele çalışmalarını sürdürüyorlar.Ayrıca yolların açılmadığıyla ilgili, tuzlama yapılmadığıyla ilgili eleştiriler var.”

“ÇALIŞAN ABLALARIMIZIN HAKLARINI NASIL ÖDEYECEKLER ONU DÜŞÜNSÜNLER”

“Biz bütün birimlerimizde ki kepçemizi,greyderimizi sahaya sürdük. Dün akşam ki kar yağışı son yılların en yoğun olduğu, kar yağışı olabilir. Biz bunula yetinmedik Bolu Belediyesi olarak ilk defa, şehrimizde bulunan Özel sektörde dahiltüm kepçeleri ve greyderleri kiraladık. Ben buradan duyuruda bulunmak istiyorum, benim unuttuğum, arkadaşlarımın bilmediği kepçe ve greyder sahibi olan varsa, bana direk cep telefonumdan ulaşabilir. Onları da kiralayarak şehrimizin hizmetine sunmaya hazırız.Bunu özellikle duyurmak istiyorum.Yoğun bir şekilde kar ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Sabah belirttiğim gibi bazı art niyetli kişileri, bizim başarısız olduğumuzu göstermeye çalışan kişiler ne yazık ki sosyal medyadan oturup, sıcak evinde, sıcak çayını yudumlarken bizlere olumsuz eleştiri yapıyorlar.Gelsinler bura da çalışan ablalarımızın yüzlerine baksınlar, nasıl çalıştıklarını görsünler, haklarını nasıl ödeyecekler onu düşünsünler.Tekrar belirtmek istiyorum Bolu Belediyesi, ilk dakikadan itibaren kar ile mücadelesinde meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak, bütün ekiplerimiz ile gece gündüz sahadayız. Kepçe ve greyder şöförlerimiz hiç uyumadı, şuan hala çalışıyorlar. Arkadaşlarım dedi ki; kar yağışından o kadar zorlandılar ki, uykuları gelmiş olabilir. Kar yağışlı sebebiyle gözleri artık görmez hale gelemeye başladı bizde hemen ekiplerimizi 1-2 saat dinlendirdik, daha sonra tekrar kepçe ve greyderlerinin başına geçerek çalışmaya devam edecekler. Yarın sabah okullarımız tatil olur, olmaz onu bilemiyorum onun Kararını Sayın Valimiz verecek. Ama biz sabaha kadar çalışacağız. Bütün ekiplerimiz elinde kazma, kürekle şehrimizi temizlemeye çalışacaklar.Fakat şunuda anlayamıyorum, bu Şehir her zaman yoğun kar yağışı alan bir Şehir.Ege bölgesi yada Akdeniz bölgesinde değiliz.Biz bira önce belirttiğim gibi kar yağışı, bizim Şehrimize güzellik katıyor, turizm getiriyor.”

“ANA ERTERLER BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN YOLLARIMIZI AÇTIK, ÇOKTA BAŞARILI OLDUK”

“Bazı arkadaşlarımız, ekiplerimizden şunu bekliyor herhalde, kar yağsın ama ekiplerimiz havada yakalasın istiyorlar. Maalesef öyle bir şansımız yok. Kar mutlaka yere düşecek.1-2 saat belki, 1-2 gün kalacak. Ama biz yollarımızı, kaldırımlarımızı açmaya devam edeceğiz. Hafta sonuna gelmesi büyük bir şans, dün akşam özellikle İzzet Baysal Caddesinde Üniversiteleri öğrencilerimiz ve genç vatandaşlarımız gece saat 2-3’e kadar kartopu oynadı. Şuan baktığımızda parklarda bir sürü vatandaşımız var, bu bir güzellik çocuklarımız karın tadını çıkartıyorlar. Buna böyle bakmak gerekiyor. Ama dediğim gibi bazı art niyetli kişiler, bizi başarısız göstermeye çalışıyorlar. Onlar şuan burada canla, başla çalışan ablalarımızın, haklarını yiyorlar. Ekiplerimiz yoğun bir mesai içerisinde çalışıyorlar. Biz kar taneciklerini havada yakalama şansımız yok, bunlar yere inecekler ve yerde de güzellik olarak kalacaklar. Ana erterler başta olmak üzere bütün yollarımızı açtık, çokta başarılı olduk. Onlar ne derse desin Canla başla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.