‘Çocuk Hakları Günü' nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali İbrahim Özçimen, Bir ülkenin geleceği çocuklardır. Geleceğimizi, çocuklarımıza daha güzel bir ortam sunduğumuzda teminat altına almış oluruz” dedi.

Özçimen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir.

Hepsi birer nadide çiçek olan çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak gelişmelerine ortam hazırlamak ve dünyayı bir çiçek bahçesine çevirmek tüm ülkelerin ve insanların gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.

Dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi için bütün ülkelerin seferber olması şarttır. Çünkü çocuklar dünyanın geleceğidir.

Bu nedenle çocuk hakları bugün tüm dünyanın üzerinde durduğu önemli bir konu hâline gelmiştir. BM Genel Kurulu'nda 20 Kasım 1989 günü kabul edilen "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi" hiç bir ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıralamakta ve güvence altına almaktadır.

Kabul edilen bu sözleşme ile çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için barış, hoşgörü,özgürlük,eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekli olduğu savunulmuştur.

Ülkemizde çocuk haklarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda bir çok önemli adımlar atılmış ve atılmaya da devam edilmektedir. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.