Hava koşullarının mevsim normallerinin çok altında seyretmesi üzerine açıklamalarda bulunan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu'da uzun yıllar ocak ayı yağış ortalaması metrekareye 57,7 kilogram iken, ocak ayının ortasına gelmemize rağmen metrekareye düşen yağış miktarı 0,1 kilogram olarak kaydedildi. Bu, tabii çok kötü bir durum. Allah korusun, kuraklığa gidiyor” dedi.
Vali İbrahim Özçimen, yaşanan kuraklığa dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda sömestır tatilinde Kartalkaya'da yüzde 100 doluluk yaşandığını belirten Özçimen, Kartalkaya'da geçtiğimiz yıllarda özellikle yarıyıl tatili öncesinde oteller yüzde yüz doluluğa ulaşırdı. Şimdi Kartalkaya'da yeterli miktarda kar olmayınca rezervasyon iptalleri başladı” dedi.
Geçtiğimiz yıllara oranla yağış oranında 300 kat azalma olduğunu belirten Özçimen, Yani bu sene bir yağdıysa geçen sene 300 yağmış. Bolu'da uzun yıllar ocak ayı yağış ortalaması metrekareye 57,7 kilogram iken, ocak ayının ortasına gelmemize rağmen metrekareye düşen yağış miktarı 0,1 kilogram olarak kaydedildi. Bu, tabii çok kötü bir durum. Allah korusun, kuraklığa gidiyor. Tabii mevsim sarkması da olabilir. Yağışın yine olacağını düşünüyorum ama biraz daha geç olur. Tabii cemreler düştükten sonra ne kadar kalır, onu da bilemiyoruz. Bolu'da ciddi olarak kar yağışına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Özçimen, kentin su kaynakları açısından sıkıntısı olmadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Gölköy'de su oranı geçen yılın üçte biri oranında. Tabii bizim alternatif kaynaklarımız da var. Yani 'susuzluk yaşayacağız' diyemeyiz ama hepsi birbirini etkiliyor. Bir kere ülkemizde su çok bol değil. Su kaynaklarımız çok az. Suyu dikkatli kullanmaya alışmamız lazım” diye konuştu.