CHP'li Özcan'ın davetine Seçim Gündemi adlı programdan cevap veren AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, partisinin genel seçim programı prosedürü nedeniyle daveti kabul edemeyeceğini söyledi. Özcan, Ercoşkun'un davetini kabul etmemesine İnanın çok şaşırdım” diye cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan AK Partili Ali Ercoşkun ve diğer birinci sıra milletvekili adaylarına Köroğlu TV'de yayına giren Seçim Gündemi adlı programa birlikte katılmayı önermişti. Başta AK Parti Milletvekili Ercoşkun olmak üzere muhalefetin milletvekili adayları ile birlikte Seçim Gündemi'nde gündemi değerlendirme, beyannamelerini açıklama ve sorulara cevap verme çağrısında bulunan Özcan'a yanıt yine Seçim Gündemi adlı programda geldi.

Köroğlu Haber Merkezi ekibinin AK parti basın toplantısında çağrıyı dile getirmesi ve Ercoşkun'un bu daveti kabul edip etmeyeceğini sorması üzerine AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Özcan'ın davetine şu cevabı verdi, Bizler seçim çalışmalarını bir teşkilat mensubu olarak sürdürüyoruz. Evet seçildikten sonra tüm Bolu'yu temsil ediyoruz ama şuanda vekil adayıyız. Dolayısıyla partimizin, genel merkezimizin bu süreçte çizmiş olduğu yönteme uymak durumundayız. Bu manada genel merkezimiz bu tür programları doğru bulmuyor. Bunun tabi çeşitli sebepleri var. Dolayısıyla bu tür bir şeye katılmamız bizim mümkün değil” dedi.

Ercoşkun'un cevabını konuk olduğu Seçim Gündemi adlı programda dinleyen Özcan, bu cevabın sürpriz olmadığını söyledi. İnanın çok şaşırdım. Ben 2005'te İlçe Başkanı oldum, İl Başkanı oldum AKP'nin başkanlarıyla oturup bir konuyu istişare edemedim. Milletvekilliği yaptık, milletvekilleriyle bir araya gelemedik. Biz ne diyoruz? Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Bunlar ne diyor? Kaynak nerede? Gel buraya bana sor burada ben anlatayım. Senin vaatlerin var benim eleştirdiğim veya ben sana sorayım. Hani Genel başkanları diyor ya ‘Adam gibi sor, adam gibi cevap vereyim' bundan daha medeni bir şey var mı? Bu cevap sürpriz olmadı. AKP kendi milletvekillerine güvenip tartışmaya gönderemiyorsa, millet niye gönderip parlamentoya göndersin?” Haber Merkezi