CHP Milletvekili Tanju Özcan, yerel seçimler ve partisinin yürüttüğü seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz'ın bazı konularda eleştiriyi direkt kendisine yönelttiğini söyleyen Özcan, Yılmaz'ın rakibinin partisinin Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu olduğunu ifade etti.
Partisinin adayına destek vermesinin, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı rahatsız ettiğini ve bunu görünce mutlu olduğunu söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Alaadin Yılmaz, hala karşısındaki rakibin kim olduğunu anlayamamış. Onun rakibi Cumhuriyet Halk Partisinin Adayı Sayın Mehtap Mısırlıoğlu. Öncelikle onu idrak etmesi kavraması gerekiyor. İkincisi benim, partimin adayına destek vermemden dolayı son derece rahatsız olduğunu görüyorum. Bunu görünce de mutlu oluyorum. Yani Alaaddin Yılmaz, benim bu seçim sürecinde olarak yer almamda rahatsız oluyorsa, demek ki benim toplum üzerinde ir gücüm oluşmuş bunun farkında. Ben Alaaddin Yılmaz'ın programını takip etme şansı buldum tesadüfen ve gerçekten şunu gördüm. Artık seçimi kaybedeceğini hissetmiş, anlamış büyük bir panik içerisinde ve telaş içerisinde. Sürekli olarak, benden bahsetme ihtiyacı duyuyor. Ben şunu açık olarak söylüyorum. Alaaddin Yılmaz, ilk seçim kaybeden olmadı, son seçim kaybedecek olan da değil. Ama 30 Mart itibariyle şunu görecek ki, artık Alaaddin Yılmaz, emekli bir Belediye Başkanı olarak bundan sonraki hayatına devam edecek. Bunu görmenin telaşı içerisinde. Sadece benimle değil problemi. Kendi partisi içerisinde, İl Başkanıyla, Milletvekiliyle, Yönetim Kurulu Üyeleriyle, Kadın Kollarıyla, Gençlik Kollarıyla önemli bir kesimle sıkıntılar yaşıyor. Kendini öyle bir yere oturtmuş ki ben mükemmelim aslında. Çok çalışıyorum, çok iş yapıyorum. Ama benim çevremdekiler bunu bir türlü anlatamıyor. İnsanları kırıyor. Kendi başarısızlığını başkalarının üzerine yıkmaya çalışıyor. Ben şunu samimiyetle söylüyorum. Kendi partisinden birçok insan bile, artık Bolu'nun Alaaddin Yılmaz'dan kurtulmak istediğini, kurtulması gerektiğini görüyor. Zannediyorum, sandıkta da ona göre hareket edecek” diye konuştu.
“On binlerce insanı kırmış durumda”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın insanları kırdığını iddia eden Özcan, Şunu da söylemek istiyorum, sadece Alaaddin Yılmaz'ın kırdığı, üzdüğü zarar verdiği insan sayısına bakarsanız, 18.madde uygulamalarıyla, esnafa dönük tutumuyla, vatandaşa karşı yaptığı Belediye uygulamalarıyla on binlerce insanın kalbini, gönlünü kırmış durumda. Bu anlamda bu insanlar artık, Alaaddin Yılmaz'dan kurtulmak istiyorlar. Bunun içinde Ak Parti seçmeni de var. Bunun içinde diğer partilere oy vermiş insanlarda var. Bu insanlar Alaaddin Yılmaz'dan kurtulma adına, bazısı şunu da ifade ediyor. Ben emaneten Mehtap hanıma oy vereceğim. Artık topluma barışık, insanlarla barışık, esnafla barışık, insanların fikrini soran, onları da karar alma sürecine katan. Aklı başında bir Belediye özlemimiz var diyor insanlar. O anlamda biz Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni değiliz ama, bu seçimde Bolu'nun Alaaddin Yılmaz'dan kurtulması adına oyumuzu Mehtap hanıma vereceğiz diyorlar. Bunu birebir ifade ediyorlar. Siyasi kimliğini bildiğim, kapısını çaldığım insanda bunu net olarak deklare ediyorlar. Bunu görmekte benim açımdan memnuniyet vericidir” diye konuştu.