Gülez, Ak Parti'nin ve CHP'nin Milliyetçiliğini Değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Bu sırada MHP 1'inci sıra Milletvekili Adayı Şükrü Gülez, Ak Parti'nin ve Tanju Özcan'ın Milliyetçilik ile ilgili tutumlarını değerlendirdi. Gülez Özcan'a, Avcı keklik benzetmesinde bulundu.

Ak Parti'nin sadece seçim zamanlarında Türk Bayrağına sarıldığını, Milliyetçi gibi görünüp Milli hassasiyeti olan insanların oylarını almaya çalıştıklarını söyleyen ve Ak Parti için bukalemun benzetmesi yapan Şükrü Gülez, Milliyetçi söylemlerde bulunan CHP'li Tanju Özcan'a da Avcı keklik benzetmesinde bulundu.

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İDEOLOJİSİNİ İKTİDAR ETMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisinin kuruluş felsefesinden bahsederek sözlerine başlayan Şükrü Gülez, Milliyetçi Hareket Partisinin temel felsefesi Türkiye Cumhuriyet Devletinin kuruluş felsefesidir. Bunda da vatanseverliğin, milliyetçiliğin, bunun öncesinde yaşadığımız Milli mücadele dönemi ruhunun çok büyük önemi vardır. Biz bu felsefe ile yola çıkıyoruz. Türk Milliyetçiliği ideolojisini iktidar etmenin mücadelesini veriyoruz. Biz kaynağımızı Milletimizden alıyoruz. Milletimizin öz ve kök değerlerini kendimiz olarak kabul ediyor ve bu çerçevede Üniter Devlet yapısının korunmasını, milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını temel felsefe olarak kabul ederek siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“BUGÜN BAYRAĞA SARILDI MEVCUT SİYASİ İKTİDAR”

Ak Parti'nin sadece seçim zamanlarında Milliyetçi tutumda olduğunu, insanları bu şekilde kandırmaya çalıştığını ifade eden Şükrü Gülez, Diğer siyasi partiler bu anlamda geçmişte sabıkalı olan partiler. İktidar partisinin çözüm süreci adı altında ülkeyi soktukları mevcut ihanet süreci söz konusuydu. Bu süreç çerçevesinde ülkenin gelmiş olduğu nokta bugün ortada. Kontrolsüz bir şekilde PKK terör örgütünün bölgede rahatça hareket etmesine göz yumulması ve bunun da iktidar partisinin sözcüleri tarafından deklare edilmesi bugün ülkemizin nereye geldiğinin göstergesidir. Bu anlamda insanlarımızda buna karşı bir reaksiyon gösteriyor. Çözüm süreci ile ülkeyi getirdikleri bu noktada bukalemun gibi çözüm sürecini yok sayıp farklı bir imaj yaratmak istiyorlar. Bugün Bayrağa sarıldı mevcut siyasi iktidar, ondan medet umar hale geldi. Bu Bayrağın adı değişsin diyen bir gazeteci hanfendiyi akil heyetin içine sokup bu çözüm sürecinin ikna heyetinin içine alan bu siyasi iktidarın mensuplarıydı. Türk Bayrağını provokasyon malzemesi olarak adleden, PKK bayraklarına karşı Türk Bayrağını öne çıkaran insanları tahrik ediyorsunuz diye cezalandıran yine mevcut iktidardı. Orta öğrenimde okullarımızda Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini ırkçılığı çağrıştırıyor diyerekten ortadan kaldıran yine mevcut iktidardı. Bütün bunlar olmamış gibi şimdi vatan, millet, bayrak, milliyetçilik edebiyatıyla insanlarımızı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Tanju Özcan'a Avcı Keklik Benzetmesinde Bulundu

7 Haziran seçimlerinde de gündeme geldiği gibi Tanju Özcan'ın Milliyetçi oylara sürekli talip olan açıklamarı, parti içinde HDP ile birlikte yürüyen insanlara karşı Milliyetçilik söylemlerinde bulunması, bu durumun Tanju Özcan'nın Milliyetçi Hareket Partisinin oylarına talip olduğunu gösterir nitelikte olduğunun altını çizen MHP 1'inci sıra adayı Şükrü Gülez, Tanju Özcan'ın Milliyetçi söylemlerini Tanju Özcan'a gelince CHP'nin de izlemiş olduğu siyaset Milli hassasiyetten uzak, içindeki bütün Milli unsurları tasfiye etmiş. Ayman Güler'i, Emine Ülker Tarhan'ı, Onur Öymen'i tafsiye etmiş. Bunlar üniter Devlet yapısı noktasında Milli hassasiyet noktasında mevcut yapıdan farklı düşünen insanlardı. Anayasadaki, Türklük kavramının kaldırılması, yerine farklı kavramlar getirilmesi noktasında direnen insanlardı. Şimdi bu insanları tasfiye etti CHP. Yani Tanju Özcan'ın partisi Milli hassasiyetten uzak olduktan sonra kendisinde o hassasiyetin olması neyi ifade eder. Sen bir siyasi partinin milletvekiliysen o siyasi partinin programını açıklamak, ona uymak zorundasın. Hani avcı keklikleri olur. Kendi cinsinden kuşları avlayabilmek için onları öttürürler. Onları kendilerine çekerler ve avcılar da onları vurur. Bu hadiseye en güzel örnek budur” şeklinde değerlendirdi. Sadiye DURA