CHP Milletvekili Tanju Özcan Belediye Başkanı Yılmaz'ın hak vaki olduğunda üzerinde binlerce insanın helal etmediği haklarıyla ahirete intikal edeceğini söyleyerek, 15 gün sonra ise sokağa çıkacak durumu kalmayacağını belirtti. Özcan Kendisini uyarıyorum. 18. Madde mağdurlarından özür dilesin. Yol genişletmelerinde yaptığı haksızlıklardan dolayı özür dilesin. Çıksın sanayi esnafından özür dilesin. ‘Bu işten vazgeçiyorum' desin. Çıksın ‘size hizmet getirmek için belediyeyi alıyorum' dediği insanlardan özür dilesin. ‘Ben sizin oyunuzu almak için bunu söyledim desin' bir itirafta bulunsun” diye konuştu. Özcan ayrıca BESOB Başkanı Gayret'in Başkan Yılmaz'a yağdanlık gibi davrandığını da söyledi.
CHP Milletvekili Tanju Özcan sanayi esnafını sıkıntıya soktuğunu iddia ettiği BESOB Başkanı Tahir Gayret'in Başkan Alaaddin Yılmaz'ın yağdanlığı gibi davrandığını söyleyerek, Gayret'in bilgileri kendisinden istemediğine dair bulunduğu söylemin yalan bir söylem olduğunu belirtti. Gayret'in sanayi esnafının alacağı dükkanlar hakkındaki bilgileri vermediği için TOKİ'den bilgileri almak zorunda kaldığını belirten Özcan, şunları söyledi:
“YILMAZ'IN ZABITA MEMURU GİBİ DAVRANIYOR”
“Kesinlikle yalan. Tahir Gayret arkadaşımız maalesef BESOB başkanı gibi değil, Alaaddin Yılmaz'ın zabıta memuru gibi davranıyor. BESOB Bolu'daki esnafın temsilcisi ve onların hakkını korumak üzere kurulmuş bir meslek odası. Ama o bir meslek odası başkanı olduğunu unutmuş, kimliğini unutmuş ve Belediye Başkanı'nın kuyruğuna takılmış, onun zabıta memuru gibi ne derse, ne isterse yapıyor. Yağdanlık gibi davranıyor.
“GAYRET, YILMAZ'LA BİRLİKTE SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELECEK”
Ben bu bilgileri BESOB'tan zaten istiyorum ama o Alaaddin Yılmaz'ın izin verdiği kadar bize bilgi veriyor. Bu protokoller gizli protokoller. Ben istiyorum, ne yaptınız diye soruyorum cevap yok. En gidiyorum Ankara'dan kendim alıp getiriyorum, açıklıyorum. Çıkıp da bu imzalar bize ait değil bile diyemiyorlar çünkü bunlar resmi belge. Daha önce de söyledim. Tahir Bey dedim, bak sana yakışmıyor dedim Gerede'de konuştuk. Sen burada Alaaddin Yılmaz'ın koltuk değnekliğini yapma dedim. Bu siyasi bir kazığa doğru gidiyor insanlar sen buna alet olma dedim. Senin görevin esnafın menfaatini korumak. Ancak o tam tersini yaptı. Bugün Türkiye'de esnafına en büyük kazıklardan birini atmaya kalkan BESOB Başkanı olarak tarihe geçti. Ben o rakamları çıkartmasaydım ne olacaktı? 14'üne kadar talepleri toplayacaklardı, seçimden sonra küt bir ihale, bu rakamlar onların karşısına esnafın karşısına çıkacaktı. 1 TL borçlandığını zanneden 4 TL borçlandığını görecekti. Evlerine icra memurları gelecekti, canlarına kıymaya kalkan olacaktı. Neyi savunmaya çalışıyor onu anlamıyorum. BESOB binası yapmak, orada sanayi esnafının görevi mi? BESOB binası yapılacaksa kendi geliriyle bu binayı yapar. Veya Belediye derki yardımcı ol bana beraber yapalım der. İtfaiye binasının oradaki gariban esnafın sırtına yüklemenin bir anlamı var mı? Bu gerçekler ortaya çıktı hala neyin yağdanlığını yapıyor anlamak mümkün değil. Yakında sokağa çıkamaz hale gelecek Alaaddin Yılmaz ile birlikte.
“BİLGİLER GAYRET VERMEDİ, TOKİ'DEN ALDIM”
Ben bu bilgileri TOKİ'den aldım. Onlardan alamadığım için TOKİ'den almak zorunda kaldım. Ama benim sanayiy verdiğim bilgileri birkaç gün öncesinden BESOB ve Belediyenin elinde vardı hatta TSO ve Valiliğin de elinde vardı. Bu kurumlardan alamadığım için TOKİ'den almak zorunda kaldım.
“GAYRET BIRAKSIN YAĞDANLIK YAPMAYI”
Ya vermeselerdi bu