Tanju Özcan, Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projede sanayi esnafının mağdur edildiğini savunan CHP Milletvekili Özcan, burada yapılacak olan dükkân bedellerinin 350 bin TL civarından başlayarak, 3 milyon TL'ye kadar çıktığını söyledi. Yeni projeye itfaiye ve BESOB hizmet binasının da eklendiğini söyleyen Özcan, 9 bin metrekarelik bina bedelinin de sanayi esnafına ödetileceğini ifade etti.
Basın toplantısına katılan CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu da sanayi sitesi projesi ile ilgili konuştu. Burada yapılacak binaların metrekare fiyatının 1150 TL olduğunu ifade eden Mısırlıoğlu bu fiyata şehir merkezinde daire bulunmadığını sözlerine ekledi.
Partilileri ile birlikte CHP binasında açıklama yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Dün, Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz tarafından, sanayi çarşısı esnafımıza bir mektup yazılmıştı. Mektup şöyle başlıyor; Sanayi Sitesi'nin şehir dışına taşınma meselesi siyasi şov malzemesi yapılmayacak kadar ciddi ve devasa bir projedir. Kafanızı bulandırmaya yönelik girişimler olduğu görülmektedir gibi şeyler yazmış ve 4 bin lira istiyor. Biz başından beri söylüyoruz, bu işte bir yanlışlık var. TOKİ'ye gidiyoruz, esnafla görüşüyoruz, BESOB'la görüşmeye çalışıyoruz, belediye ile görüşmeye çalışıyoruz, ancak bir şeyler yanlış gidiyor. Burada sanayi esnafı, dükkanlar nasıl yapılacak, kaça mal olacak bu soruların cevaplarını arıyor, biz ne ile karşı karşıyayız onun cevabını arıyor bu ekonomik koşullarda. Kendilerine bu cevabı sağlıklı olarak verebilen yok. Esnafımız beklediğinden çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Hatırlarsanız geçen yıl, sanayi esnafı ile ilgili bir proje ile ilgili bir protokol yapılmıştı, iki yıl önce 2011 yılında. Bu projeyi asıl bu projenin mağduru olacak olan sanayi esnafından gizlemişlerdi. Biz o zaman bu protokolü sanayi esnafına dağıttık. Dedik ki; avukatlarınız var, biz sizden şunu istiyoruz, lütfen avukatlarınıza sorun bu protokolde sizin yararınıza herhangi bir şey var mı yok mu? Bunun cevabını versinler.”
“300'er metrekarelik inşaat maliyetini esnafın sırtına yüklüyorlar”
Yeni yapılan bir protokolle, sanayi sitesi bölgesinde yapılacak olan itfaiye binası ve BESOB binasının esnafın sırtına yükleneceğini ifade eden Özcan şöyle konuştu; Bu protokolü dağıttıktan sonra öğrendik ki, bir ikinci protokol daha yapılmış gizli. Onu kimse ile paylaşmamışlar. BESOB, Belediye yetkilileri, Ticaret Odası ve Valiliğin yeniden imzaladığı TOKİ ile bir protokol var. İlk protokoldeki bazı hususları ortadan kaldırıyor ve devamında da diyor ki, artık bu proje bu protokole göre uygulama yapılacak diyor. Bu protokolün önemli maddeleri var. Bu protokolün 7. maddesinde ilk protokolün 13. maddesine bir atıf yapılıyor ve ekleme yapılıyor. Sosyal donatı alanları içindeki idare binası, BESOB mülkiyetinde kalacak olup, ihale sonucunda belirlenecek proje maliyet bedeli hak sahiplerinden alacakları iş yerlerinin metrajlarına göre hak sahiplerine yansıtılacaktır diyor. Daha açık konuşmak gerekirse; burada BESOB ve TOKİ, Belediye bir anlaşma yapmışlar. 636, 1200 değil 636 işyeri yapmaya karar vermişler. 636 işyeri 65 değişik projeden oluşuyor. Bunun dışında 18 bin m2 kapalı alan yapılıyor ortak alan adı altında. Bu kapalı alanlardan biri cami, söyleyecek bir şey yok, ikincisi itfaiye, üçüncüsü de rakama dikkat, 9 bin m2 kapalı alana sahip bir BESOB binası, hizmet binası. Yani, siz buradaki işyeri sahiplerine diyorsunuz ki, 18 bin m2 kabaca 636'ya bölünce ortalama yaklaşık 300'er m2'lik bir inşaat maliyetini daha sizin sırtınıza yüklüyor. Burada iki tanesi çok önemli, bir belediye tarafından yapılması gereken itfaiye binası ki biz belediyeye vergi ödüyoruz zaten vatandaş olarak. İtfaiye binasını sa