Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Özel İdare ile Bolu Belediyesi arasında yaşanan sorunlar hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Yatırım koordinasyon toplantısında Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ile yaşadığı tartışma hakkında da konuşan Başkan Özcan, “Sayın valimize çağrıda bulundum. ‘Soruşturma açın’ dedim. Sorun eski belediye yönetimindeyse de Özel İdare parasını alsın. Öyle bir şey yoksa da o haddini bilmez memur gelsin bizden özür dilesin. Şunu da söylüyorum. Bu konuşmalarıma o memur cevap vermesin sakın” dedi.

“AK BELEDİYECİLİK İLE HALK BELEDİYECİLİK ARASINDAKİ FARKI SÖYLÜYORUM”

AK Partili, MHP’li CHP’li belediye demeden bütün belediyelere eşit şekilde hizmet verdiklerini belirten Başkan Özcan, “İl Özel idaresi ile ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Maalesef İl Özel İdarenin başındaki memur zat siyasetçilerden bile daha çok siyasi davranıyor. Özel İdare ile bizim bir sorunumuz yok. Bizim Özel İdareye hiçbir konuda zorluk çıkartmıyoruz. Özel İdare boru döşeyecek ihtiyacı olunca bize müracaat ediyor biz kendisine yardımcı oluyoruz. Özel İdare bu güne kadar bizden ne istediyse biz taleplerini yerine getirdik. Onun dışında biz AK Partili, MHP’li CHP’li belediye demeden bütün belediyelere biz eşit şekilde hizmet destek veriyoruz. Mengen Belediyesine taşı kaç liradan veriyorsak Seben Belediyesine de aynı paradan veriyoruz. Herkese aynı fiyat uygulamasını yapıyoruz bu geçmişte yapılmıyordu. AK belediyecilik ile halk belediyecilik arasındaki farkı söylüyorum. Biz halk belediyeciliği yapıyoruz” dedi.

“BOLULULAR BENİ BU KOLTUKTA GÖRMEK İSTEMİŞLER”

İlçelerin iradesine karışmadığın belirten Özcan, “Biz Dörtdivan’ın asfaltını yaptık. Çokta güzel oldu. Bir yetkili açıp belediye başkanı dışında ‘Allah razı olsun’ demedi. Ama vatandaşımız bunu biliyor. Geçen sene Mudurnu’nun şehir içi tüm yollarını ve kaldırımlarını biz yaptık. Havalar müsaade ederse bu sene Seben’in işini de tamamlayacağız, Mengen’in işini de. Ben ilçelerin iradesine karışamam şunu seçtin diye. Benim işim değil. Ankara’dakilere de söylüyorum. Boluluların tercihi de sizi ilgilendirmemeli. Bolulular beni bu koltukta görmek istemişler. Şu an bu görevi ben yapıyorum. Tarafsızlık içinde görevimde yapmaya çalışıyorum” ifadelerine yer verdi.

“DERT 1 LİRALIK İŞİ 3 LİRAYA YAPTIRMAK”

Özel İdarenin yaptığı bütün ihaleleri aldıklarını fakat Özel idarenin vermediği belirten Başkan Özcan, “15 yıl boyunca 2004’ten 2019’a kadar kesintisiz bir şekilde İl Özel İdarenin tüm asfalt işlerini Bolu Belediyesi yapmış. Biz 2019’da bu protokollere devam ettirelim dedik. ‘Hayır biz ihaleye çıkacağız’ dediler. Kaç tane ihale yaptıysalar biz girdik açık ihaleleri aldık. Baktılar açık ihaleleri biz alıyoruz. Ucuz teklif veriyoruz biz devletin işi diye bundan para kazanmasak da olur diyoruz. Bu sefer davet usulü ihaleye döndüler. ‘Bizi davet edin’ dedik. Bizi davet etmediler. Dert ne? 1 Liralık işi 3 Liraya yaptırmak. Hatta birinde sözleşme imzalayacaktık bizi dediler ki ‘Tek şartımız var. Köy yollarının yapımında arabalarda belediye logolarını kapatacaksınız’. Böyle bir şey olabilir mi? Orada hesap köylü belediyenin yaptığını görmesin. Biz ona da razı olduk. Yine vermediler” dedi.

“SAYIN VALİMİZE ÇAĞRIDA BULUNDUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’e Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli hakkında şikayet mektubu gönderdiğini belirten Özcan, “Sayın valimize şikayet mektubu gönderdim. O genel sekreter ile ilgili. Olayları anlattım. Bolu Belediyesine 15 yıl asfalt yaptırarak zarar ettiğini söylüyor. Onu ispatlasın yada bundan dolayı özür dilesin. Kaldı ki biz 2019’dan sonra asfalt kalitemizi çok ciddi şekilde arttırdık. Yıllardı burada yanlış yapılan asfaltlarda olmuş. Şimdi kötü asfalt üretmediğimiz kesin. Ama geçmişte Bolu Belediyesi kötü asfalt ürettiyse Özel İdareye kazık attıysa burada bir kamu zararı var demektir. Genel sekreter olan o kamu zararını biliyorsa göz yumduysa suç işlemiş demektir. Üstelik İl Özel İdarenin başkanı valilerdir. Toplantıda yaptığı itirafla aslında bugünkü valimizi de geçmişte görev yapan valileri de zan altında bıraktı. Sayın valimize çağrıda bulundum. ‘Soruşturma açın’ dedim. Sorun eski belediye yönetimindeyse de Özel İdare parasını alsın. Öyle bir şey yoksa da o haddini bilmez memur gelsin bizden özür dilesin. Şunu da söylüyorum. Bu konuşmalarıma o memur cevap vermesin sakın” ifadelerini kullandı.

“59 TANE KÖYÜN ÇÖPÜNÜ BOLU BELEDİYESİ OLARAK TOPLUYORUZ”

59 tane köyün çöpünü Bolu Belediyesinin topladığını belirten Başkan Özcan, “Biz 59 tane köyün çöpünü Bolu Belediyesi olarak topluyoruz. Geçen yıl Sayın valimiz ‘Siz tamamını toplayın’ dedi. ‘Bizde sizi kırmayız zararda etsek bu çöpleri toplamaya hazırız’ dedik. Ancak İl Genel Meclisi başkanı geldi. Dedi ki, ‘Bu son sözleşmemiz’ dedi. Vali beyin açık talimatına rağmen tüm köyleri katmadı. ’59 köy ile ilgili son anlaşmamız, araç alacağız biz kendimiz toplayacağız’ dedi. Gerekçe ne? Belediyenin çöp kamyonlarının o 59 köyde faaliyet göstermesi vatandaşın kafasını karıştırıyormuş. Bu kadar şeytani bir düşünce olabilir mi? Bolu Belediyesi 2012’den beri topluyor bu çöpleri. Biz bir yazı daha yazdık. Ocaktan itibaren hepsini biz toplayalım köylerin yada hepsini siz toplayın diye” dedi.

“ÖZEL İDARENİN KAYNAKLARINI SAVURMASINA İSYAN EDİYORUM”

Kavganın siyasi olmadığını beliren Özcan, “Yerel hizmetin siyaseti olmaz. Bir karayolları ile köprülü kavşak ile ilgili sıkıntımız oldu. Onun dışında bizim bir kamu kuruluşu ile sıkıntımız olmadı. Kavgamız siyasi değil. Kavgamız Bolu halkının menfaati için. Bolunun parasını kullanan Özel İdare Bolunun parasını istediği gibi kullanamaz. Benim derdim bu, kavgam bu. Özel İdareye muhtaçta değilim. Özel İdarenin desteğini de istemiyorum. Ama Bolunun köylerine hizmet etmesi gereken Özel İdarenin kaynaklarını savurmasına isyan ediyorum. Eğer şimdiki İl Genel Başkanı ve genel sekreter benden önce ölürse ben onların cenazesine gidip hakkımı helal etmiyorum diyeceğim. Bir Bolulu olarak” ifadelerine yer verdi.

“İŞİNE BAKSIN”

Son olarak Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’e de seslenen Özcan, “Ak Parti il başkanı da konuya dâhil olmuş. Bir rakamlar tutuşturmuşlar eline. Konuya dâhil olmaya çalışmış. Kardeşim, sen bilmiyorsun ki Mengen’in birçok köyünü. Dur daha. Düzce Özel idare bizden daha çok para alıyor Ankara’dan sen İl Başkanı olarak niye Ankara’da bizim hakkımızı aramıyorsun. Milletvekillerin zaten öyle bir şeyleri yok. İl Başkanı daha yeni kendisini kıracak bir şey söylemek istemiyorum ama işine baksın. Bilmediği işlere karışmasın” dedi.