7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından tekrar CHP'den Milletvekili olarak seçilen Tanju Özcan, CHP İl Binasında basın toplantısı düzenledi ve seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HABER: Elif ERDOĞAN

CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Milletvekili Tanju Özcan, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve çok sayıda partili katıldı.

“ARTIRDIĞIMIZ %5'İN TAMAMINI AKP'DEN ALDIĞIMIZ GÖRÜNÜYOR”

Seçim sonuçlarını değerlendiren Milletvekili Tanju Özcan, Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bolu'da özellikle Yusuf Renkli arkadaşımın çok büyük bir gayreti oldu. Ancak üzüldü çıkan neticeye. Bundan dolayı biraz burulduk, yine tabi Türkiye genelinde oyumuz artmadı, yerimizde saydık, beklentimiz daha yüksekti. Bunlar bizi birazcık üzdü, ancak Bolu'da %5 civarında bir oy artışı sağladık, Türkiye geneline baktığımızda benzer başarıyı yakalayan iki veya üç tane ile var sadece. O anlamda ben tüm arkadaşlarıma, tüm partililere gösterdikleri özveriden, çalışmadan ötürü çok teşekkür ediyorum. Artırdığımız %5'in tamamını AKP'den aldığımız görünüyor. Yani AKP'den çalışarak da oy alınabileceğini herkese göstermiş olduk” dedi.

“HERHALDE KEDİ YANLIŞ TRAFOYA GİRMİŞ”

Esprili bir şekilde AKP'ye de göndermelerde bulunan Tanju Özcan, Ben dün hava kararınca AKP İl Binasının önünden geçtim, herhalde kedi yanlış trafoya girmiş AKP İl Binasının elektrikleri mi kesikti acaba? Yani çok afaki konuşmalar yaptılar, Tanju Özcan'a siyaseti bıraktıracağız dediler, 3-0 yapacağız dediler. Ne oldu, şimdi bana siyaseti bıraktıracağız diyenler ne yapacak? Ama ben onlar siyaseti bıraksın istemiyorum. Biz onlardan memnunuz. Bu dönem daha kalırlarsa biz Bolu'da AKP'yi tamamen geçmiş olacağız, hiç tereddüttüm yok” şeklinde konuştu.

Bolu'nun ilçelerinden aldıkları oyları değerlendiren Milletvekili Tanju Özcan, Bizim Seben hariç bütün ilçelerde oyumuz arttı, Seben'de de aşağı yukarı yerimizde saydık, onun dışında hem Gerede'de hem Göynük'te, hem Mudurnu'da hem Mengen'de, hem Kıbrıscık'ta, hem Dörtdivan'da hem Yeniçağa'da oyumuz artmış. Bu beni çok mutlu etti. Yine Bolu'nun 490 köyünün bir kaçı dışında oyumuzun arttığı görülüyor. 46 binin üzerine çıkmışız. Böyle devam ederse önümüzdeki süreçte Bolu'da partimizin önünün açık olduğunu düşünüyorum” dedi.

“DİKTATÖR OLMAYA ÇALIŞTI VE REZİL”

Seçim sonuçlarından en önemli çıkarımından da bahseden Özcan, Bu seçimin özel yönlerinden birisi de Türk halkı diktatörlüğe geçit vermeyeceğini söylemiş oldu. Yani Recep Tayyip Erdoğan diktatör olmaya çalıştı ve rezil oldu. Bu seçimin en önemli sonucu buydu” ifadelerine yer verdi.

“TERÖR ÖRGÜTÜYLE ARANA BİR MESAFE KOY”
HDP'ye de mesaj gönderen Özcan, HDP şimdiye kadar sadece terör örgütünün sözcülüğünü yaptı, umuyorum aldığı bu %13 oyun hakkını verir ve bundan sonra halkın temsilcisi olmaya karar verir. Eğer böyle yaparsa da Türkiye bu süreçten çok şey kazanır. MHP ile aynı sayıda milletvekili var şuan HDP'nin ve sadece Doğudan, Güneydoğu'dan da oy almadı, Türkiye'nin büyük şehirlerinden oy aldı, Kürt kökenli olmayan vatandaşlarımızdan da oy aldı. İnsanlar şunu yapmak istedi bence, HDP'yi de bu siyasal sürece dahil etmek istedi. HDP'ye de şu mesajı verdi; terör örgütüyle arana bir mesafe koy, sen de gerçekten bu ülkenin legal bir partisi ol mesajıydı bence bu” dedi.

“GEREDE'DE ÇOK CİDDİ BİR BASKIYA MARUZ KALDIK”
Gerede'den bekledikleri oyu alamadıklarını ifade eden Özcan, Gerede'de zorlaya zorlaya oyumuzu artırdık ama Gerede'de çok ciddi bir baskıya da maruz kaldık. Dün İl Başkanımız orada 68 gencimizi görevlendirdi, gençlerimize neredeyse fiziki saldırıda bile bulunmaya kalkıştılar. Adayımıza Belediye Başkanı fiili olarak saldırmaya kalkıştı, tabi o Belediye Başkanıyla hesaplaşacağız. Onu bekliyorum, meşhur edeceğim zaten bütün Türkiye'ye. Diğer yandan bakarsanız Gerede'de oyumuz %100 arttı. Yine oran olarak bakarsanız Dörtdivan ve Yeniçağa'da %50'nin üzerinde oylarımızda artış var. En büyük artış aslında Göynük'ten olacaktı ama Göynük doğumlu bir adayı vardı AKP'nin, o bölgede çok yoğun bir çalışma yaptı, ama buna rağmen yine de oyumuzu artırdık. Orada da iktidar partisinden oy aldık. Bolu halkı çalışana kıymet verdiğini göstermiş oldu” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ'LİLERİN KINAMASI GEREKİR”

Seçim öncesi siyasi ortamı değerlendiren Özcan, Bu dönem Gerede'de yaşananlar dışında seçim kampanyaları çok ağır polemiklerle geçmedi. Biz zaten hiç polemiğe girmedik, çünkü yapacaklarımızı anlatmakla geçti kampanyalarımız. Sadece Gerede'de benim şahsıma dönük olarak Gerede Belediye Başkanı'nın ve Gerede'deki milletvekili arkadaşımız Fehmi Küpçü'nün bir korsan broşür dağıtması beni son derece üzdü. Beni açıkça karalayan, yapmadığım şeyleri yapmışım gibi anlatan, iğrenç bir broşürdü. Onun dışında bu seçim kampanyasına baktığımızda çok kırıcı bir kampanya olmadığını gördük. Hatta ben seçimden bir gün önce akşam Sayın Ali Ercoşkun'u ve Sayın Mehmet Emin Güz'ü aradım ve helalleştik onlarla. Ama tabi Fehmi Küpçü'nün yaptığı hiç hoş bir şey değil. Ak Parti'lilerin bu konuda kendisini bence kınaması gerekir. Olmadı, ayıp oldu.” ifadelerine yer verdi.