CHP Bolu Milletvekili ve 1. sıra adayı Tanju Özcan, bugün 8 Mayıs 2015…bu tarihten tam bir ay sonra, Türkiye'de CHP iktidarının ilk günü olacak” diye konuştu.

Özcan, çalışmalarına Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü'nü, ardından Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni ziyaret ederek başladı. Özcan, hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

MUTFAKLAR YANGIN YERİ

Hasta yakınlarıyla sohbeti sırasında, Hasan Uğurlu adlı vatandaşın Bu hafta ne kadar zam geldi acaba diye pazara artık korkarak gidiyoruz. Kiloyla almaya başladıklarımızı şimdi gramla almaya başladık ” sözleri üzerine Özcan, Tüp gazdan, meyve ve sebzeye kadar mutfaktaki her ürün zamdan nasibini aldı. Zamlar nedeniyle mutfaklar yangın yerine döndü. Tencere artık daha da pahalıya kaynıyor. Artık AKP hükümeti, halkımız için umut olmaktan çıkmıştır. Bitmiştir, tükenmiştir” diye konuştu.

DÜNYA'DA GIDA FİYATLARI UCUZLUYOR, BİZDE ZAMLANIYOR

Merkez'deki ziyaretlerin ardından Seben'e geçen Özcan ve beraberindeki partililer, burada CHP'nin iktidara gelmesinin ardından gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan, emekliye de kurban ve ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini hatırlatan Özcan, burada da gıdaya gelen zamlara değindi. Özcan, Dünyada sebze ve meyve fiyatları ucuzluyor. Biz de tam tersine fiyatlar artıyor. Dünyada gıda fiyatları son 55 aylık dönemin en düşük seviyesine indi” dedi. AKP'nin yanlış tarım politikası yüzünden çiftçinin de tüketicinin de mağdur olduğunu ifade eden Özcan, dünya pazarlarındaki bu fiyat düşüşünün ülkeye uğramadığını, başta mercimek ve bulgur olmak üzere tüm bakliyat ürünlerinin fiyatlarının bir öncekine göre yüzde 50 ile yüzde 100 arasında arttığını vurguladı. Özcan ve partililer Seben'deki programlarına köy ziyaretleri ile devam ettiler. Haber Merkezi