TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Tanju Özcan, Mengen-Gökçesu'daki maden ocaklarının durumu hakkında sorduğu sorulara cevap istedi.
Tanju Özcan yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;
“Aşağıda ki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Bolu İli Mengen İlçemizde madencilik yapılmaktadır. Soma faciası göstermiştir ki madenlerimizdeki denetim eksikliği ve çalışma koşullarında ki yetersizlikler bir kaza durumunda çok fazla madencimizin hayatlarını kaybetmelerine sebep olmaktadır. Soma'da meydana gelen elim olay kamuoyu tarafından dikkatle izlenmekte, gelecekte yaşanabilecek diğer maden kazalarının olmaması için daha sıkı tedbirlerin alınması gerekliliği konusunda ortak tavır sergilenmektedir.
Soru 1- Mengen İlçemize bağlı Gökçesu Beldemizde ruhsatlı kaç maden ocağı bulunmaktadır? Bu ocaklarda çalışan kişi sayısı kaçtır?
Soru 2- Gökçesu Beldesinde faaliyet gösteren maden ocaklarında Bakanlığınız tarafından en son ne zaman denetim yapılmıştır? Bu denetimler sonucunda yaptırım gerektiren herhangi bir noksanlık tespit edilmiş midir?
Soru 3- Bölgede yaşanabilecek olası bir maden kazasında acil müdahale edebilecek gerek sağlık gerekse de teknik personel sayısı yeterli midir?”