1 Kasım 2015 seçimlerinde Bolu'da tekrar Milletvekili olarak seçilen CHP'li Tanju Özcan, CHP İl binasında partililerle buluştu ve mazbatasını almak üzere Adliyenin yolunu tuttu. Caddede vatandaşlarla selamlaşarak mazbatasını almaya giden Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda düzenlenen törenle mazbatasını alarak açıklamalarda bulundu.

Kalabalık bir partili grupla mazbatasını almaya giden Tanju Özcan, İzzet Baysal Caddesinde vatandaşlarla selamlaşarak ‘mazbatamı almaya gidiyorum' dedi. Tanju Özcan'a eşlik eden ve dikkatlerden kaçmayan bir diğer isim ise CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde 3'üncü sıra Milletvekili Adayı olan Elfaz Temiz oldu. Seçim çalışmaları süresince Tanju Özcan'ı bir an olsun yalnız bırakmayan Elfaz Temiz, mazbatasını alırken de Tanju Özcan'ı yalnız bırakmadı. Özcan Bolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda düzenlenen bir törenle Hakim Yusuf Zabun'dan mazbatasını aldı.

“KENDİSİNİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”

Mazbatayı Özcan'a teslim etmeden önce konuşan Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Yusuf Zabun, Ak Partili Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun'la beraber Tanju Bey'in mazbatasını hep birlikte Bolu'nun dışarıya karşı, Türkiye'ye karşı vilayet olarak yüreklerin toplu vurması açısından birlikte verecektik mazbatayı. Birlikte beraberlikte bir görüntü verelim istedik ama maalesef 7 Haziran'dan bu tarafa bu olmadı. Yine söylüyorum Partilerimiz ayrı olabilir, fikirlerimiz de ayrı olabilir, ben Sivas'lıyım, Tanju Bey Bolulu. 10 senedir Bolu'nun ekmeğini yiyorum, ben Bolu için çalışıyorum. Nereli olursa olsun hangi partili olursa olsun Bolu için çalışması, birlikte hareket etmesi lazım. Ak Parti Milletvekilleri de burada olsaydı hep beraber meclise Bolu için hep birlikte el ele gözükün diye tavsiyede bulunacaktım” dedi. Tanju Özcan'ı tebrik eden Zabun, Ne zaman görsem Tanju Bey arazide çizmelerini giymiş, kırsal bölgede çalışıyor. Hak etti diyorum. Ucu ucuna kurtardı, ilk gece biraz onun için zor geçti ama sonuçta Milletvekili olmayı başardı. Kendisini canı gönülden kutluyorum. İnşallah Vatana, Millete, Bolumuza hayırlı olur” dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Yusuf Zabun'dan mazbatasını alan Tanju Özcan, oy sayımında ve sandık başkanlarının belirlenmesinde gösterdikleri titizlik için seçim kuruluna teşekkür ederek Bu seçim oyların sayılması konusunda sıkıntılı bir seçim oldu ama birçok yerde Adliyelerde kavgalar çıkarken, seçim kurulu başkanımızın aldığı tedbirler sonucunda burada sağlıklı bir şekilde oy sayımına devam edildi” diye konuştu. Daha sonra önemli açıklamalarda bulunan Özcan şunları söyledi;

“BİZ NE İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLİYDİK 4 BUÇUK AYDIR NE MUHALEFET PARTİSİ MİLLETVEKİLİYDİK”

“Arkadaşlar bu benim 3'üncü mazbatam oldu. Aslında 2'inci olması gerekiyordu ama 4 buçuk ay ara ile iki seçim yaşadık. Burada mazbatayı aldık gittik 7 Haziranda. Giderken demiştim ki ben Ankara'ya gidiyorum ama 12 Haziran 2011'den farklı olarak, iktidar partisi Milletvekili mi olarak gidiyorum, muhalefet partisi Milletvekili olarak mı gidiyorum bilmiyorum. Çünkü bir koalisyon kurulması gerekiyor dedik. O veya bu sebepten koalisyon kurulamadı. Biz ne iktidar partisi Milletvekiliydik 4 buçuk aydır ne muhalefet partisi Milletvekiliydik. Zaten Milletvekilliği de yapamadık. Yemin ettik, terörle mücadele konusunda bir tezkere oylaması oldu, ona da şehit cenazemiz dolayısı ile katılamadık. Bir tek meclis Başkanlığı seçiminde oyumuzu kullandık ve döndük tekrar”

“MİLLİ İRADE HER ZAMAN DOĞRU TECELLİ EDER”

“Bu dönem 4 buçuk ayda seçmenin tercihinin bu ölçüde değişeceğini düşünmüyordum ama halk dedi ki tek parti iktidarı bu ülkeye fayda getirecek. Halkımızın takdiridir. Biz hiçbir zaman Milli İrade yanlış tecelli etti diyenlerden olmadık. Milli İrade her zaman doğru tecelli eder. Burada biz iktidar olamadıysak bunu sorgulamasını kendimiz yapmamız lazım. Yapacağız da.“

“BOLU'YU ANKARA'DA DAHA ÜST DÜZEYDE TEMSİL EDECEĞİM”

“Şundan emin olun, her zaman söyledim, bütün Bolu biliyor. Ben iddiasız bir insan olmadım hayatım boyunca. İddiasız, renksiz bir Milletvekilliği de yapmadım. Bazen bu heyecanımızdan dolayı hata yaptığımız zamanlar da oldu, ama esas itibarıyla da iyi niyetle şu 4 buçuk yılı geçirdik. Bundan sonraki süreçte de önüme koyduğum hedefler var. Bolu'yu Ankara'da daha üst düzeyde temsil edeceğim. Sizin göğsünüzü kabartmaya devam edeceğim. Artık beni ulusal medyada, Türkiye gündeminde daha çok görmeye başlayacaksınız. Bolu'da bize oy veren 41 bin yurttaşıma teşekkür ediyorum. Şu konuda müsterih olsunlar, Tanju Özcan üçüncü kez meclise gidiyor ve tecrübeli bir Milletvekili olarak gidiyor.